ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 2, 2024

Инжконсулт представя успешния минитоварач Sunward SW3230

Инжконсулт представя успешния минитоварач Sunward SW3230

Марката Sunward е известна в Китай като най-добрия местен бранд за мини багери и минитоварачи, силно ориентиран към взискателните клиенти на развитите пазари в САЩ и Европа. Благодарение на Инжконсулт, официалния представител на марката, минитоварача Sunward SW3230 успешно работи на обекти в България.
Работните параметри изглеждат обичайно за минитоварач с маса 3450 кг. Граничният товар на преобръщане е 2200 кг, а номиналната товароподемност - 1100 кг. Височината на товарене, измерена до шарнирната връзка на кофата, е максимум 3123 mm, а при наклоняването ѝ надолу докрай остават 2395 mm от ножа до земята. Хидравликата е от KYB - достатъчно реномиран и популярен производител на хидравлични компоненти за компактни машини.
По-интересна е ситуацията с дизеловия двигател. От една страна той е Kubota - класическа марка за вграждане в минитоварачи. Но от друга, агрегатът е съобразен с най-новите екологични изисквания на ЕС по Етап V. И тъй като тези суперстриктни норми относно изгорелите газове налагат в атмосферата да се изпускат съвсем нищожно количество сажди, то влагането на филтър за частици (DPF) е абсолютно неизбежно - за всеки един производител. В същото време цените на минитоварачите Sunward са гарантирано най-добрите у нас при новите машини.