ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Национална конференция на Асоциацията на Българските Енергийни Агенции

Асоциацията на Българските Енергийни Агенции (АБЕА) организира XII Национална конференция "Интелигентни градове и региони - интегрирано енергийно управление и развитие, биоикономика, сгради с почти нулево енергийно потребление", която ще се състои на 4 декември 2018 г. в София.
Целта на конференцията е да насочи вниманието на националните институции, общините, бизнеса и обществеността към актуални теми в областта на интегрираното енергийно управление и развитие, интелигентните градове с "умни" сгради с близки до нулевото енергийно потребление и чист въздух, както и интелигентните региони с иновативни подходи за оползотворяване на отпадъци за производство на биогорива, биоенергия и биопродукти.
За девета поредна година в рамките на конференцията ще се проведе тържествената церемония по награждаване на победителите в Лига "Биомаса" и Лига "Слънчева енергия" на Българската Шампионска ВЕИ лига, състезаващи се със своите постижения и в Европейската Шампионска лига по възобновяеми енергии.
Форматът на конференцията ще бъде динамичен, дискусионно-интерактивен, наситен с множество демонстрации на резултати от реализираните проекти на участващите организации.
Участието в конференцията е безплатно. Осигурени са кафе паузи и делови коктейл за установяване на контакти и партньорства с други общини, фирми и организации, работещи в сферата на енергийната ефективност, сградите с близко до нулевото енергийно потребление децентрализираната енергетика и енергия от отпадъци.