ЕЛ МЕДИА - направление СЕЛСКО СТОПАНСТВО ЕЛ МЕДИА - направление ЕНЕРГИЯ
ЕЛ МЕДИА - направление ИНДУСТРИЯ

ИНФРАБИЛД - Строители списание за инфраструктурно строителствогодина XVIII, брой 1, 2024

Мембранните разширителни съдове от Адара Инженеринг

Мембранните разширителни съдове от Адара Инженеринг

Reflex Winkelmann предлага решения за безпроблемна работа на водопреносните системи. Като дистрибутор на REFLEX, Адара Инженеринг допълни продуктовата си гама с продукти за отоплителните, охладителните, соларните и водоснабдителните инсталации. Сред тях са мембранните разширителни съдове (МРС). Те не зависят от електрозахранване и са лесни за експлоатация. Вътре в съда мембраната отделя водата от газа. По този начин се предотвратява дифузия на газа във водата. В резултат се получава напълно затворена система, която не страда от корозия или други, свързани с газа, проблеми. Друг продукт, продължение на традиционните МРС за системи с голям обем и високо налягане, е СПН (Системи за поддържане на налягането). Разликата между двата продукта е в използването на допълнително табло за управление, което позволява подаването на обема на разширение в отделен МРС. Поради високата точност на регулиране, измененията на налягането в системата са сведени до минимум. Системи за дегазиране и отделяне на примеси значително увеличават ефективността и живота на отоплителните системи.
Рефлекс произвежда модели за отделяне на замърсявания и утайки, както и за отвеждането на микро-мехурчета и въздух. Дегазиращата система Servitec отвежда под вакуум дори разтворените газове.
Процесът е електронно контролиран и оптимизиран. Сред останалите продукти са: системи за допълване с вода и обработка на водата, съдове за гореща вода и топлообменници.