СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина II, брой 6, ноември 2005

РЕХАУ вече и със склад във Варна

РЕХАУ вече и със склад във Варна

На 13 октомври РЕХАУ откри нов склад във Варна. Така фирмата увеличи представителствата си в България.

През 1996 г. РЕХАУ стартира от София своята дейност в България като водеща на пазара немска фирма за прозоречни и фасадни системи. В момента 38 служители обслужват чрез обширна пласментна мрежа над 300 клиенти в цялата страна. През 2004 година фирмата достига оборот от 8,5 милиона евро.
За 10-тата годишнина централното търговско бюро София ще бъде разширено с логистичен център и преместено в нова собствена сграда, която в момента се изгражда и се оборудва с най-модерната техника на РЕХАУ.
Ръководството и управлението на склада във Варна ще поеме д-р Георги Алексиев, управител на бюрото в София. От склада ще се снабдяват още по-бързо всички клиенти в Югоизточна България.
Д-р Петер Надиг, председател на Управителния съвет на РЕХАУ Австрия и Югоизточна Европа, откри лично новия склад във Варна и с това - второто представителство на РЕХАУ в България.
Успешното изграждане на пазара изисква самостоятелен склад в Югоизточна България
“Въз основа на нашия бърз растеж преди всичко в района на град Варна, се наложи, освен този в София, да изградим и втори склад”, пояснява стратегията на РЕХАУ Алексиев в своята реч при откриването. “Така ние желаем да бъдем по-близо и да стигаме по-бързо до своите клиенти.” От тук ще бъде снабдявана югозападната част на България. Първоначално са назначени четирима нови служители.
Разширяване портфолиото на продуктите
Заедно с прозоречните и фасадни системи - където РЕХАУ е водеща фирма на българския пазар, тенденцията е да се предлагат решения в областта и на сградната техника – това са санитарни, отоплителни и електроинсталации. В бъдеще РЕХАУ ще разшири своето стратегическо поле на действие в промишлеността и ще засили доставките си за мебелната промишленост със специални профили.
Големи са очакванията в областта на инфраструктурата - снабдяването, екологията и санирането. “Чрез склада ние ще имаме възможност – извън досегашната програма – да предлагаме висококачествени решения със системи от пластмаси”, каза д-р Алексиев. ”Те са спешно необходими за изграждането на инфраструктурата в нашата страна”.
Принос в икономиката и значителен западен работодател
“Нашата цел е да продължаваме да укрепваме нашите конкурентни и пазарни позиции във всички програмни линии, така че РЕХАУ да стане една от местните Топ 3 фирми.” отбеляза д-р Надиг в своето слово.
“Ние виждаме в България един важен и интересен растеж на пазара”, подчерта д-р Надиг значението на страната в стратегия на РЕХАУ в Югоизточна Европа. “Част от нашата визия е чрез систематично разработване на пазара и пласмент на висококачествени продукти, системи и услуги за строителството и други области на промишлеността, да постигнем значителен принос и за народното стопанство, като например създадем сигурни работни места.”
Обширна пласментна мрежа и близост до клиента
“Съгласно мотото “РЕХАУ желае да е близо до своите клиенти и да им носи печалба”, ние сме един сериозен, надежден и дългосрочно ориентиран стратегически партньор”, посочи д-р Надиг по-нататък.
Освен индивидуални полимерни решения и системи РЕХАУ предлага на своите клиенти и допълнителна помощ, например в секторите техника, логистика и чрез обучение и квалификация в рамките на РЕХАУ-академията. Продуктите се отличават преди всичко със своята функционалност и високо качество, а обслужването на клиентите - с надеждност и персонални грижи.
“38 висококвалифицирани служители обслужват днес повече от 250 клиенти” - потвърждава д-р Алексиев пласментната стратегия. С много от тях съществува дългогодишно “живо” персонално партньорство. Успешното развитие през последните години потвърждава това, а така също и мощта на утвърдилия се през последните години екип по продажбите. Така през 2004г. бе записан оборот в размер на 8,5 милиона евро.
“Заедно с нашите клиенти, ние успешно ще посрещнем предизвикателствата на бъдещето – също и относно присъединяването към ЕС”, изрази накрая д-р Надиг своята увереност.