СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина V, брой 6, ноември 2008

Фирма Дени Файер представи продуктите на Mobyak и tyco на специализиран семинар, посветен на пожарозащитата

Фирма Дени Файер представи продуктите на Mobyak и tyco на специализиран семинар, посветен на пожарозащитата

Специализирана презентация на тема „Нови продукти за пожарозащита. Перманентни и автоматични пожарогасителни системи, противопожарни врати“ проведе фирма Дени Файер по време на Международния технически панаир. Лекторите се спряха подробно на характеристиките на продуктите на фирмите Mobyak и tyco, предлагани на българския пазар от Дени Файер.

Особен интерес предизвикаха противопожарни врати, еднокрили и двукрили, сертифицирани съгласно европейския стандарт EN 1634-1. Най-голямото им предимство, според представителите на компанията, водещи презентацията, е, че са реверсивни – могат да се обръщат. Крилото на вратата е с дебелина 60 мм, а външните части са изработени от стоманена ламарина – 0.8 мм. Рамките са направени от стоманена ламарина с дебелина1.5мм, а вътрешната част на вратата е от плътен слой противозапалим материал.
Предлагат се две серии врати – с пожароустойчивост съответно 60 и 120 минути. Финишното покритие е на водна основа със стандартен сив цвят RAL 7034. теглото на вратите е 35 кг/м2 за REI 60-79’’ и 45кг/м2 за REI 120-120’’. Вратите с снабдени и с 28мм топлинопоглъщаща уплътняваща гума за допълнителна димозащита в случай на пожар. Пантите са двойни и има механизъм за автоматично затваряне на всяко крило. Освен в стандартните, вратите могат да бъдат поръчани и в други размери и цветове от RAL- серията.
Освен пожарозащитните врати, бяха представени и автоматичните и перманентните системи за провопожарна защита, както и пожарогасителите на Mobiak.

Във втората част на семинара бяха представени спринклерните системи tyco. Те са разработени в съответствие с изискванията и възможностите за пожарозащита на високи сгради, Предлагат се различни спринклери за различните нива според етажността, както и за различните части на сградата – вградени в окачения таван спринклери за помещенията и спринклери за прозорци, защитаващи стъклените фасади. Разработват се и такива модели, които при вграждане в сградата на по-ранен етап мога да се инсталират в стоманобетонните елементи, едновременно с изграждането на другите сградни инсталации.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини