СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина V, брой 6, ноември 2008

Завод на Technowood за 70 млн. лева стартира производство

Technowood е новият производител и доставчик на широка гама продукти от иглолистна и широколистна дървесина за строителството. Заводът, с инвестиция в размер на 70 млн. лева, е член на фамилията на най-големия строителен холдинг в България – Балканстрой.

Първото представяне на Technowood се проведе на Международния технически панаир. Търговският директор Светозар Маджов представи ръководния екип, продуктовото портфолио и планираната търговската политика на компанията. Сред присъстващите бяха изпълнителните директори на Балканстрой Николай Калоянов, Костадин Калоянов, Йордан Каназирев, както и дистрибутори, архитекти и строителни предприемачи от цялата страна.

Technowood разполага с една от най-големите и съвременно оборудвани производствени бази в бранша на Балканите. Заводът се намира в Разлог и е разположен на 10 000 м2 площ. Производствените линии са произведени от безспорния лидер в производството на машини и съоръжения за дървопреработващата промишленост Weinig Concept.

В производствената база на Technowood са инвестирани над 70 млн. лева за цялостно оборудване, набиране и обучение на персонал, техническо проектиране и проектиране на сгради, терен и др. В завода вече работят над 200 човека, а до края на 2009 г. бизнес планът на компанията предвижда екипът на компанията да достигне 450 човека. Портфолиото на Techno­wood включва кофражни греди (трегери) и многослойни греди за конструкции, трислойни кофражни платна, масивни и интериорни врати, дървена дограма със стъклопакет, биопелети за отопление, както и широка гама продукти от дървесина. Амбицията на Technowood e до средата на 2009 г. да достигне 20-25% от съвкупния пазарен дял на платна и греди и до 20% от пазара на интериорни врати и дограма. Компанията има капацитет да преработва над 50 000 м 3 трупи годишно до крайна продукция при напълно безотпадна технология. Чрез постигане на добро съотношение между качество и цена Technowood има амбицията да заеме адекватен за очакванията пазарен дял и да реализира големия капацитет на производствените линии.

Като български производител Technowood има сравнително по-ниски производствени разходи, което позволява компанията да сe ориентира към по-нисък ценови сегмент от утвърдените западни производители, без да се прави компромис с качеството на продуктите.
Technowood извършва продажби на едро и предлага продуктите си в търговската мрежа основно чрез дистрибутори и партньорски организации. Компанията насочва маркетинговите си усилия към дистрибутори на строителни материали, строителни фирми и частни предприемачи.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини