СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина V, брой 6, ноември 2008

СИД-ПАК България става СИДМА България

СИД-ПАК България става СИДМА България

Центърът за преработка и търговия със стоманени продукти вече е 100% собственост на СИДМА

От 2 октомври 2008 г. една от водещите компании за преработка и търговия със стоманени продукти в България, СИД-ПАК вече официално е преименувана на СИДМА България EАД. Промяната в името на компанията е резултат от придобиването на 100% от дяловете на СИД-ПАК от страна на гръцката компания СИДМА.
СИДМА България е създадена през 2005 г. като СИД-ПАК България и първоначално развива само търговска дейност. През май 2007г. се открива и производствената база на компанията – започват работа трите машинни линии за преработка на стоманени продукти, отговарящи на последните изисквания на най-съвременните технологии в областта.

Към момента СИДМА България управлява нов модерен Център за обработка и търговия със стоманени изделия с покрита площ от 9 000 кв.м., който е част от собствените складови помещения на компанията, разположени на 40 000 кв.м в Индустриалната зона Илиянци в София. Освен спомената база фирмата има представителни офиси в Бургас и Шумен, благодарение на който развива дейност на територията на цялата страна.

Компанията е стратегически партньор на Стомана Индъстри Перник и основен дистрибутор за българския пазар на пълната им гама стоманени профили.
„Стандартите за високо качество в производството, които следваме, съчетани с опита на компанията-майка и сътрудничество със Стомана Индъстри са причините за кратко време да се превърнем в основен играч на българския пазар за стоманени изделия”, заяви г-н Стратос Воланис, Генерален директор на СИДМА България. Според него стратегическите цели на компанията са да увеличи значително продажбите и пазарния си дял през следващите няколко години. „Нуждите от стоманени продукти в България нарастват и ние предлагаме на нашите клиенти персонални решения, като едновременно разширяваме мрежата си.”, обясни г-н Воланис.

СИДМА България предлага голямо разнообразие от висококачествени стоманени продукти – ламаринени листи, винкели, шини и пръти, отговарящи на европейските стандарти, стоманени профили, тръби и релси в комбинация с отлични услуги за преработка. Клиенти на СИДМА България са водещи компании от строителния бранш, промишлеността и производството, селското стопанство и обществения сектор.
Компанията вече е 100% собственост на гръцката СИДМА, най-големият дистрибутор на стоманени изделия в Гърция и една от водещите компании в сектора на Балканите.

СИДМА е създадена през 1931г. и първоначално работи като чисто търговска фирма. Благодарение на голямото разнообразие от предлагани продукти и високото качество на извършваните услуги става лидер на гръцкия пазар. В началото на 90-те фирмата разширява сферата си на дейност, откривайки свои цехове за преработка на стомана. През 1999г. става част от международния концерн Greek Multinational Industrial Group SIDENOR, който притежава контролен пакет акции в Стомана Индъстри. СИДМА държи също контролния пакет акции в Панелко, промишлена компания, която управлява най-дългата непрекъсната линия за производство на полиуретанови стоманени „сандвич” панели.

В момента СИДМА приключва реализацията на първата фаза от инвестиционната си програма в България и Румъния чрез своите дъщерни фирми СИДМА България и СИДМА Румъния, която възлиза на 10 милиона евро. Консолидираният оборот на СИДМА за първата половина на 2008 е близо 114.7 милиона евро с приходи от 9.8 милиона евро преди облагане с данъци.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини