СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина V, брой 6, ноември 2008

Autodesk обявява Инчеон, Корея, за втория град, който ще участва в инициативата на компанията „Дигитални градове”

Autodesk обявява Инчеон, Корея, за втория град, който ще участва в инициативата на компанията „Дигитални градове”

Autodesk обяви, че работи в сътрудничество със Свободна икономическа зона Инчеон (IFEZ) и Инчеонската агенция за градско развитие (IUDC), за да създаде първия дигитален град в Азия в Инчеон, Корея - "Градът на утрешния ден" в град Сонг-до. Autodesk определи Инчеон за втория пилотен град в инициативата на компанията "Дигитални градове", след като през юли тази година обяви за първи пилотен град Залцбург, Австрия.

Autodesk, IFEZ и IUDC ще работят заедно, за да разработят дигитален град - среда за съвместна работа, създадена на базата на подробен 3D модел на града, който позволява на гражданите, градската управа, строителните и бизнес среди да използват технологичните решения, за да могат да визуализират, анализират и симулират реални сценарии за развитието на града. Тези сценарии ще подобрят процеса на взимане на решения и ще предоставят обща среда за обмен на информация. Целта на обявения днес проект е да помогне на "Града на утрешния ден" да проучи ултрамодерна система за управление на града.

Друга цел на тази пилотна програма е Инчеон да има възможността да съчетае 3D моделите на надземната и подземна инфраструктура в една отворена технологична платформа, която поддържа сигурна и силна интеграция на CAD, строително-информационен модел (BIM), геопространствени, строителни и инфраструктурни данни за голяма географска област. Чрез комбинирането на тези данни с инструменти за реалистична визуализация, анализ и симулация, град Инчеон може да предостави на своите граждани интуитивен и завладяващ начин да разберат и изживеят проектирането и управлението на града по отношение на строителството, околната среда и пътната инфраструктура.

IFEZ и IUDC ще си сътрудничат с Autodesk, за да проучат цялостния потенциал на U-GIS (ubiquitous GIS - т.нар. "вездесъщ" ГИС), което вероятно е едно от най-модерните приложения на т.нар. "вездесъща" технология в света. В същото време, създателите на проекта очакват, че "Дигитален град" ще промотира град Инчеон като водещ u-град. Инициативата на корейското правителство за u-градове има за цел да създаде повторяем модел за планиране, изграждане и управление на големи проекти за развитие на градската среда, при който се използват иновативни технологии и дизайн. Градът Инчеон ще служи като модел за бъдещи програми за градоустройство и развитие на градската среда в Корея и други страни.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини