СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина V, брой 6, ноември 2008

Rautaruukki въведе в Румъния софтуерно решение за изграждане на едноетажни сгради

Ruukki въведе в Румъния нов софтуерен продукт за по-лесно проектиране и строеж на търговски и индустриални сгради. Иновативното програмно решение позволява бързо проектиране, производство и изграждане на основи, стоманени рамки и ограждащи конструкции на помещения, подходящи за търговия, логистика или производство.

„Ние се стремим да развиваме иновативни решения, които да помагат на нашите клиенти от строителния сектор. По-бързото планиране и изграждане на сградите спестява време и ресурси на клиентите ни. Освен това то е особено важно за крайните потребители, които могат да започнат да ползват построените помещения много по-бързо. Нашите решения, също така, означават по-малко финансов и оперативен риск при проектирането и изграждането на сглобяемите части на сградата”, заяви Саку Сипола, президент на Ruukki Construction.

Новото софтуерно решение на Ruukki позволява гъвкаво мащабиране на сградите. Също така, дава възможност за широк избор на облицовъчни материали, както и на такива за прозорци, врати и портални отвори. В най-добрия случай основата, рамката, стените и покривът на сградата могат да бъдат завършени за няколко месеца от поръчката на клиента.
„Най-много време се спестява благодарение на лесния и ефективен процес по проектиране и оформяне на офертата. Ние създадохме инструмент – софтуерно приложение, който позволява ефективно структурно планиране заедно с клиента. Детайлната оферта може да бъде направена веднага.” обещава Мадалина Димитру, маркетинг мениджър на Ruukki Румъния. „Нашите интегрирани модулни елементи допълнително улесняват изграждането на производствени халета”.

Ruukki има силно присъствие в Румъния от 2001 г. Чрез своите 105 местни дистрибутори, фирмата обслужва клиенти от търговски и индустриални сегменти на строителния сектор, като доставя и покривни конструкции за жилищното строителство. Към момента Ruukki Румъния има 240 служители и до края на годината се очаква да достигнат 400.
Ruukki е инвестирала 35 млн. евро в изграждането на нов завод в Болинтин Деал, Румъния. Поточната линия за профилирана ламарина в завода започва работа през октомври 2007 г., а производството на стоманени рамки – през юни 2008 г. Новата производствена линия за сандвич панели ще стартира през късната есен на 2008 г. Инвестициите в нови мощности на компанията допринасят за ускоряване на доставките на компоненти и системи за строителството, произведени от Ruukki в Румъния и в България.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини