СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина VII, брой 2, април 2010

Кериър България представи енергоспестяващи системи за отопление Carrier и Toshiba

Кериър България представи енергоспестяващи системи за отопление Carrier и Toshiba

В края на месец февруари на специализирана презентация, Кериър България представи енергоспестяващите системи за отопление Carrier NEXA и Toshiba ESTIA, предназначени за малки жилищни сгради.

Термопомпата Toshiba ESTIA е отлично решение за подобряване на енергийната ефективност, при използване на въздуха като основен източник на енергия. Това е цялостна система, проектирана да осигурява точната температура за отопление, битова топла вода и с допълнителната възможност за климатизация през топлия сезон.

При най-продаваният модел Toshiba ESTIA 11 kW, коефициентът на трансформация е 4.66 – най-високия от предлаганите на пазара решения в този клас. Това гарантира повече отоплителна мощност при по-малко количество потребна енергия.

Термопомпите Carrier NEXA се произвеждат във Франция, като се предлагат и във вариант с водно охлаждане (подпочвени води), което покачва енергийната ефективност и коефициента на трансформация (СОР). Може да се добави котел на газ или система слънчеви колектори. Термопомпите разполагат с автоадаптивен контрол на температурата, който отчита фактора на адаптация при акумулирането на топлина.

„Най-голямото предимство на тези системи пред другите разпространени в България термопомпени инсталации е, че носителят е вода, което е гаранция за по-висок термичен комфорт на микроклимата. Няма движение на въздуха, което през зимния сезон предизвиква дискомфорт”, коментира Георги Сечков, Мениджър на компанията за България.

“Системите Carrier и Toshiba са революционни заради комфорта, който осигурват. В чужбина този начин на отопление се среща най-често при решаване на въпроса за отопление на нови и съществуващи жилищни сгради. Търсенето на енергоспестяващи системи е факт и в България, като смятам, че на пазара тук представените продукти предизвикват голям интерес”, допълва той.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини