СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина VII, брой 2, април 2010

Trimo представи Qbiss – иновативно решение за съвременни фасади

Trimo представи Qbiss – иновативно решение за съвременни фасади

На презентация, организирана в рамките на изложението Българска строителна седмица, Trimo представи своя най-нов продукт – модулната фасадна система Qbiss, която съчетава функционалност и естетика, гарантиращи отлична визия и запомнящ се облик на всяка сграда, независимо от предназначението й.

Лекторите обобщиха накратко предимствата на системата Qbiss в пет основни направления. На първо място беше изтъкнат естетичния вид на готовата фасадата, благодарение на патентованата технология „shadow joint”, при която връзките между елементите са оптично с еднаква дебелина и оформянето на ъглите на всеки конкретен елемент от цяло единично парче, без рязане и огъване.

Конструкцията е самоносеща се и не изисква допълнителна стена или подконструкция, като това в някои случаи редуцира времето за изпълнение на проектите.

На сигурността и комфорта, като основни показатели за стандарт на съвременния живот също беше обърнато внимание. Чрез интегрираната пожаробезопасност и съпътстващите сертификати Qbiss by trimo осигурява здравословни и безопасни условия на експлоатация. Липсата на термомостове и сърцевината от минерална вата осигуряват умерен вътрешен микроклимат и редуциране на разходите за отопление и климатизация.

Не на последно место беше обърнато внимание и на надеждността на системата. Произведена по високо автоматизирана технология, Qbiss by trimo осигурява надеждност и дълъг експлоатационен период. Гаранцията на всеки trimo елемент е 10 години, като за композитното защитно покритие от PUR, антикорозионна защита и UV филриращ слой, се дава гаранция от 25 години. Тя е безусловна и включва не само подмяна на покритието, но и всички свързани с това разходи за транспорт, организация и труд.

Системата се предлага в богат набор от стандртизирани цветове и размери на панелите, като при осъществяване на проектите Trimo осигурява специализирано обучение и on-line техническа помощ.

В рамките на презентацията беше представена и ArtMe – иновативна система за оставяне на уникален почерк върху фасадата на сградата, чрез гравиране на мотиви, текстури, лога и цели картини. Технологията за гравиране гарантира отлична визия на изображението при постоянна дебелината на покритието на целия елемент.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама