СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 6, 2014

Продуктите на ИЗОТЕХ задоволяват разнообразни строителни изисквания

Разговор с г-жа Лора Йосифова, Търговски директор ИЗОТЕХ Груп

Продуктите на ИЗОТЕХ задоволяват разнообразни строителни изисквания

Г-жо Йосифова, в кои направления успешно се развивате на пазара?
Група ИЗОТЕХ прави първи стъпки на пазара на строителни системи и строителна техника в далечната 1997 г. с вноса и дистрибуцията на революционната за времето си кофражна система за колони MONOTUB-Холандия.

От 2002 г. компанията се концентрира в проектиране на кофражни системи, изработка на кофражни планове, отдаването под наем и следпродажбен сервиз на системен кофраж FARESIN-Италия. От 2004 г. получихме ексклузивни права на групата FARESIN за България. Строителните материали и техника, предлагани от нас, могат да задоволят всички изисквания на гражданското и индустриално строителство, както като услуга, така и като сигурност на строителния процес. Второто отличително бизнес направление на групата е предлагането под наем на строителни кулокранове и всички съпътстващи дейности по тяхната експлоатация, което започва през 2007 г. с подписването на договори със SAEZ CRANES-Испания и TEREX COMEDIL-Италия.

Разкажете за предлаганото от Вас строителнo оборудване. Какви други услуги предлагате?
ИЗОТЕХ е един от лидерите в областта на търговията и отдаването под наем на кофражи, кулокранове и скелета. Предлагаме системен кофраж за жилищно и индустриално строителство и пътни съоръжения, кръгъл кофраж за резервоари и пречиствателни станции, канал кофраж за укрепване на изкопи, едностранен кофраж от тежък и лек тип, като с базите си в София и Варна осигуряваме качествено и своевременно обслужване на клиенти от цяла България.

Благодарение на техническия ни отдел сме в състояние да определим заедно с клиента най-подходящия набор от оборудване - като вид и количество - с цел да се оптимизира използването на продуктите, съкращаване на времето и разходите, като същевременно се гарантира безопасността на строителната площадка по всяко време. Техническият ни отдел изготвя индивидуални кофражни планове с помощта на специализиран софтуер EuroSchal. Отдаваме под наем тежки и средни строителни кулокранове, за които осигуряваме пълна техническа литература и изготвяме документация за узаконяване. Също така осигуряваме посещения на строителната площадка, за да окажем съдействие за най-доброто използване на нашето оборудване и продукти, по време на строителния процес. Притежаваме лиценз и извършваме монтаж, поддръжка и ремонт на повдигателни съоръжения.

Споделете за някои реализирани обекти с участието на Изотех Груп.
ИЗОТЕХ има принос в изграждането на редица емблематични обекти, като Зала Арена Армеец, Хермес парк, част от който е The Mall, MALL Paradise, Икеа, Sofia South Ring Mall, ТЕЦ Марица Изток, Циментов завод Девня, Агрополихим Девня, хотели и жилищни сгради по Северното и Южното Черноморие, разширението на мрежата на метрото в София, пречиствателни станции във Видин, Мездра, Кърджали, Поморие и много други. В момента наш кран участва в реконструкцията на Централна жп гара, София.

Бихте ли споделили насоки или планове за Вашето бъдещо развитие?
В последните години се развиваме успешно, като насочихме усилията си в изграждането и реконструкцията на различни обекти: промишлени, обществени, административни, жилищни и др. Притежаваме Удостоверение за строежи Първа група от ЦПР към Камарата на строителите и успешно реализираме частни, и публични проекти. Имаме редица успешно завършени обекти, като изграждане до ключ на Логистичен център на Фармнет София, груб строеж на Mega Mall Люлин, Хотелски комплекс Аргищ Палас Златни Пясъци, Реконструкция на сградата на Областна администрация на София-град по проект Красива България, жилищни сгради в София и Варна. В момента тече строителството на Сграда на Обединените сили за борба с наркотиците, съвместен проект на правителствата на САЩ и България.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини