СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XI, брой 6, 2014

Десет години успешно оперираме на българския пазар

Разговор с г-н Пламен Симеонов, Управител на БЛЕК ПЪРЛ

Десет години успешно оперираме на българския пазар

Г-н Симеонов, представете фирмата и предлаганите от Вас продукти.
От 2003 г. ние сме специализирани в отдаване под наем, продажби, монтажи и демонтажи на строителни скелета, електрически платформи, товарно и товаро-пътнически подемници и подвижни алуминиеви кули. С квалифицирания си персонал компанията предлага на своите клиенти напълно затворен цикъл на обслужване. Основно наше предимство е възможността при по-сложни обекти да подготвяме работни проекти и всички необходими към тях документи. При нас клиентите получават комплексни решения за своите нужди.

Относно продуктовата ни гама, условно бих я разделил на две части. От една страна са рамковите фасадни скелета и алуминиевите кули, а от друга страна са електрическите платформи. БЛЕК ПЪРЛ разполага с рамково фасадно скеле, отдавано под наем целогодишно. Използваме предимно модел SPRINT-75. Скелето е с олекотена поцинкована рамкова система и изцяло окомплектовано със стоманени пътеки. Това го прави с до 40% по-леко в сравнение с традиционно използваните скелета. Изключително удобство за нашите клиенти представлява опростената система за монтаж, която не изисква допълнителни умения. Скелето е оборудвано с двойни защитни прегради, които повишават нивото му на сигурност. Използваме алуминиеви кули BOSS, с различни размери в широчина и в дължина. Това прави възможно използването им във всякакви пространства /затворени и външни/. Осигуряваме и скеле за реконструкции на фасади в центъра на града и окачване на рекламни платна.

Много търсен продукт от нашето портфолио представляват електрическите платформи, хаспелите за хора и товари и висящите платформи. От 2006 г. сме официален представител за България на фирма CAMAC, специализирана в производството на подвижни електрически платформи и подемна техника за фасадни дейности с голяма носимост и при височини на повдигане до 150 метра. БЛЕК ПЪРЛ разполага с машини от висок клас в различните разновидности и товарни капацитети от 500 до 1700 кг. Добрата ни техническа обезпеченост е подкрепена и от висококвалифициран собствен екип за монтаж и поддръжка, което ни дава предимство пред останалите конкуренти на пазара.

Всички продукти, предлагани от фирмата, са придружени със съответните инструкции, разрешителни и сертификати за качество за използване в строителството в ЕС.

Бихте ли разказали за някои интересни обекти, реализирани с Ваши продукти?
Като интересни обекти бих посочил реконструкцията на бившия хотел „Плиска”, където е използвана комбинация от наше скеле и платформи; България Мол, където комбинираме скеле и хаспели; доставчик на хаспели сме и на новостроящата се административна сграда зад НДК. Мога смело да кажа, че за последните 10 години фирма БЛЕК ПЪРЛ е участвала в изграждането на повечето нови сгради с над 50 метра височина в България. Един от последните ни завършени проекти бе предоставяне на машини за игграждането на нов циментор силоз в Девня цимент. Височината на съоръжението е 110 метра и изискваше изготвянето на специален проект за монтажа на нашита машина. Наложи се да приложим т.нар. „решение по мярка” за оперирането на асансьора.

Какво бихте споделили по отношение на развитието на фирмата в близък план?
Доволен съм, че нашата компания успя да оцелее и да върви напред, въпреки тежката икономическа обстановка. Успяхме да изградим и да развиваме собствена база и да направим поддръжката на машини и скелета още по-добра за ренталния сектор. През 2012 г. основахме и компанията ВПЛС, която пое една част от нашия бизнес, основно комуникацията с доставчици и портньори от чужбина. Приоритетите са ни да доразширим новоизградената база; да се опитаме да наложим в ренталния сектор и по-малките телфери, които за сега само продаваме; да развием доставката на кофражи за продажба и отдаване под наем. Вярвам, че инвестиционният интерес към България в скоро време ще се съживи отново. Това неизбежно ще доведе до оживление и в строителния сектор.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини