СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 6, 2015

Новости от Festool есен 2015

Новости от Festool есен 2015

Тази есен Festool допълни гамата си от професионални машини за рязане с циркулярни триони модели HKC 55, HK 55 и HK 85 с подвижен предпазител.

Festool е марката на професионалиста, за да може да работи по-бързо, по-точно и без умора. С помощта на прахосмукачките и системите за организация на работното място се работи по-чисто, по-ефективно и без усилие. Акумулаторните машини предоставят по-голяма независимост и мобилност, a акциите PowerSelect и сервиза Аll-inclusive допринасят за по-висока рентабилност още в момента на покупката.

HKC 55 е акумулаторният вариант на циркулярния трион с подвижен предпазител с дълбочина на рязане под прав ъгъл 55mm и възможност за рязане по ос „y” до 50°. Машината работи с еднаLI-Yon 18 V батерия 5,2 Aч, без контакти и опъване на кабели. Високата ефективност е гарантирана от 5,2 Ач акумулаторни батерии и безчетков ЕС-ТЕС мотор с 4.500 об/мин. HK 55 е вариантът на същата машината с подвижен предпазител, но с ел. захранване и същата дълбочина на рязане под прав ъгъл - 55mm. HK 85 е вариантът на машината с подвижен предпазител с ел. захранване, дълбочина на рязане под прав ъгъл - 85mm и възможност за рязане по ос „y” до 60°.

Иновативното решение на Festool е не само машината, а системата от циркуляр и водеща шина FSK за напречно рязане. С едно движение защраквате машината върху линеала и можете да работите на покрив или на обект без да е нужно да разполагате с тезгях или голяма работна маса. Тази водеща шина е снабдена с един подвижен и един неподвижен упор. Подвижният упор с плъзгане се нагласява на желания ъгъл по ос „x”. Като се стационира системата от машина с линеал докато опре до двата упора може да се реже точно и лесно под настроения предварително ъгъл по ос „x” и да се постигнат повтаряеми разрези с висока прецизност. Водещите шини FSK могат да се поръчат с три различни дължини.

Освен това всеки клиент има възможност да тества машина на Festool, без риск и да остане доволен – може да върне продукта в рамките на 7 дни след покупката на търговеца и ще си получи парите обратно.

Festool винаги се концентрира върху удобството и безопасността при работа: махалният защитен капак се управлява дистанционно. С лостче позиционирано отпред и разположено удобно за палеца Ви махалният защитен капак може да бъде придвижен назад, за да имате добра видимост към режещия диск. Винаги и двете ръце са далеч от зоната на рязане. Разклинващият клин осигурява безпрепятствено рязане без напрежение и по този начин гарантира безопасност на работа. Поради факта, че е интегриран в махалния защитен капак той може да бъде управляван дистанционно.

Показалец на разреза: отворената конструкция и маркировката, която показва къде ще бъде разреза допълнително увеличават прецизността. Машините са с познатата Festool системата за смяна на диска FastFix: бързо, без инструмент и с една ръка. Така се спестява време и се повишава качеството на работа, защото винаги се работи с режещ диск, подходящо избран в зависимост от материала, който се реже.

Характерно за Festool е многофункционалността на машините. Тези модели могат да работят и като потапящи се, като лесно и бързо може да се нагласи дълбочина на която да се потопи циркуляра, както при легендарния TS 55 на Festool.

Акумулаторен ръчен циркулярен трион HKC 55, вариантът с мрежов кабел HK 55 и HK 85 са налични от 1 септември 2015 г. За повече информация и консултация се обърнете към търговските партньори на Festool или на официалния сайт на фирмата.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини