СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 6, 2015

Екоефект България е официален вносител на автоматични котли на пелети на PONAST s.r.o.

Екоефект България е официален вносител на автоматични котли на пелети на PONAST s.r.o.

Предлаганите от Екоефект България напълно автоматични котли на пелети представляват една екологична алтернатива, идеална за отопление на семейни къщи, кооперации, общежития, хотели, комерсиални и промишлени сгради. Продуктовата гама котли покрива мощностен диапазон от 2,4 до 500 kW, с максимална ефективност на котела 96 %. Параметрите за вредни емисии покриват и най-стриктните Европейски изисквания.

Най-новите модели от трето поколение представляват изцяло нова генерация котли.

Чешкият производител PONAST s.r.o. е наблегнал максимално на функционалността и ефективността. Към стандартното оборудване на котела е включен сензорен екран с интуитивно управление и възможност за отдалечен контрол през TCP/IP, GSM. Контролният модул позволява управление на 7 самостоятелни кръга на отопление (вкл. БГВ, акумулиращ съд и соларна система). Освен функционалността на контролния модул, котелът е оборудван с автоматично почистване на топлообменниците и автоматично изнасяне на пепелта в отделен бункер, по-добри характеристики на изолацията и висока ефективност на горивния процес, водещи до намаляване на разхода на пелети.

От тази година Екоефект България предлага и котел за изгаряне на АГРО пелети (сено, слама, друг агро отпадък), който е снабден с автоматично почистване на горелката. Към котлите фирмата предлага още широка гама от бункери за пелети с различна вместимост, както и изграждане на „сезонен” бункер за пелети според възможностите на помещенията, в които се изграждат.

В съзвучие с технологичните иновации, намерили място в изработката на пелетните котли, се обръща сериозно внимание и на тяхното качество. Доказателство за това е двегодишната гаранция за целия котел и петгодишната гаранция за котелното тяло, изработено от висококачествена стомана.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини