СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Перфектната изолация

Перфектната изолация

Изграждането на собствен дом е време, когато мечтите стават реалност. За да се сбъдне мечтата за идеално и удобно място за вас и вашето семейство е важен всеки детайл.

Затворете очи и след това проектирайте вашия мечтан дом. Какъв е той?
Вашият мечтан дом може да има всякаква форма, но той със сигурност е елегантен, здрав и дълготраен. Това е вашето място, към което обичате да се връщате всеки ден. Влизате вътре и веднага чувствате приятна прохлада през лятото и топлина през зимата. Чрез добре обмислена изолация винаги има оптимална температура: 20-23 °C и вие не плащате високи сметки за отопление или охлаждане.

В дома си ще сте в безопасност, защото системите на ISOVER ще го обгърнат с незапалими изолационни материали.

Чувате ли колко е тихо тук? С вата Isover се подобрява акустиката. Вътре е приятно тихо и добре, а проектираната вентилация осигурява адекватно качество на въздуха.

Вашият мечтан дом е енергийно ефективен и екологичен. Ще почувствате мир, хармония и сигурност, че всичко е на мястото си. Искате ли да живеете тук?

Най-големите загуби на енергия са причинени от неправилната изолация на покриви, подове, стени и прозорци. Почти 60% от енергията изтича само през недобре изолираните външни стени и покрив.

След като Вие вече знаете, колко е важен комфорта във вашето ежедневие, можете да започнете изграждането на вашия дом-мечта!

Изолацията на ISOVER е инвестиция в бъдещето. Обвива къщата като юрган, дава акустичен комфорт, не е запалим - а това спестява.

Какъв вид вата да изберем?
Стъклената и каменната вата са минерални. Основната съставка на каменната вата е базалт, а на стъклената вата – 80% рециклирано стъкло и кварцов пясък.


Важно е да бъдат ефективни, щадящи околната среда. Изовер предлага стъклена и каменна вата, с много добри коефициенти на топлопроводимост. Продуктите на ISOVER осигуряват значителни икономии на разходите за отопление и охлаждане. Стъклената вата е лека и еластична – плътно изпълва изолираното пространство.

Неправилно поставената изолация може да доведе до загуба на до 30% от енергията за нагряване на къщата. Чрез ненужни грешки, ние губим пари, комфорт и здраве. Как да се избегне това?
Оптималният материал за изолация на скатни покриви, предстенни обшивки, преградни стени и др. е стъклена минерална вата, поради своята гъвкава структура и топлоизолационни свойства, с минимален отпадък и в същото време запълваща пространството между ребрата или профилите, така че да се избегне загубата на топлина.

Структуро-определящи свойства за качеството на минералната вата:
Топлоизолацията може да се изрази по два начина. Първо – с коефициента на топлопроводимост (λ). Той ни показва колко топлина ще проникне през материала, независимо от дебелината му. Колкото по-ниска е неговата стойност, толкова по-добре! Например: Isover Unirol Plus (λD = 0,036 W / mK)

Второ – показателят на топлинна устойчивост (RD) – колкото е по-голяма стойността, толкова по-добре.

Звукоизолацията е характерна за преградата, а не за материала, затова тук не може да се говори за звукоизолация [dB]. Продуктите се отличават по коефициента на звукопоглъщане - „αw“ ( стойност между 0,1 и 1,0). Колкото стойността е по-голяма, толкова по-добре. Например:

Isover Super-Vent Plus плоча с дебелина от 100 мм има максималната постижима стойност αw=1.0!

Противопожарна защита
Изолацията от огън, подобно на звука, също е характерно за преградата, не на материала, затова и тук липсва информация относно устойчивостта на огън. Определяща функция на материала е реакцията на клас огън: А1-2 (негорими), В1-2.... F (възпламеними). Най-благоприятната стойност е А1. Всичките продукти от минерални вати на Изовер са клас А1 или А2.

- ЗАПОМНЕТЕ - с подходяща вентилация
Появата на мухъл и плесен по стените е опасна за здравето както за домакинството (като например алергии, астма), така и за структурата на цялата сграда.

Използването на пароизолационна преграда предотвратява проникването на влага и образуването на мухъл и гъбички. Isover препоръчва за тази цел използването на мембрани с променлива дифузна резистентност (високо през зимата, ниска през лятото), така че да получите блокиране на влагопреминаването през зимата и възможност за нейното безпроблемно пропускане през лятото. Този ефект осигуряват продуктите на ISOVER VARIO KM DUPLEX.

Дишаща и влагорегулираща пароизолация осигурява здравословен микроклимат и перфектно качество на въздуха през цялата година!

Не забравяйте, че:
- Използването на 2 слоя минерална вата на скатен покрив елиминира топлинните мостове. Ефективната топлоизолация препоръчвана от Isover: Unirol-Plus 100 mm дебелина между ребрата + Unirol Plus с дебелина 50 mm - като втори слой.
- Оставете най-малко 2.5 cm разстояние за еднопосочна вентилация на въздуха в пространството между ватата и покрива. Трябва да бъде предпоставка за свободното движение на въздуха в свободното пространство за вентилация от долната страна на покрива и изхода на билото на покрива.
- Важно е да се поддържа непрекъснатостта на изолацията.СЕН - ГОБЕН БЪЛГАРИЯ

Костинброд 2230, Индустриална зона,
„Ул. Император Константин Велики" №13

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини