СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Термокамера и термодетектор от Bosch: за лесно измерване и документиране

Термокамера и термодетектор от Bosch: за лесно измерване и документиране

Термокамера с термовизионна картина за бързо откриване на проблемни зони
Термодетектор за откриване на термомостове и потенциални зони на мухъл
Лесно записване, обработване и изпращане на резултатите


Bosch разширява гамата си професионални измервателни инструменти с два лесни за употреба уреда: термокамерата GTC 230 C Professional – за бързо откриване откриване на проблемни зони, и термодетектора GIS 1000 C Professional за по-детайлен анализ. Например с термокамерата лесно се откриват проблемни зони в отоплителни или електрически инсталации. Термодетекторът помага за оценката на повърхностната температура в зависимост от околната температура и влажност, като така индентифицира термомостове и потенциални зони за образуване на мухъл. Новост към машините в този клас е възможността за документиране на резултатите. GTC 230 C Professional може да прави не само снимки, но също и видео. Камерата на GIS 1000 C Professional има същата функция- директно или чрез приложение за смартфон или таблет. Прехвърлянето и анализрането на измерванията е лесно както никога преди.

GTC 230 C Professional
Термокамерата предоставя бърз преглед на проблемните зони и позволява лесно документиране на температурните измервания. GTC 230 C Professional превъзхожда повечето други подобни уреди със своя 3.5“ цветен тъчскрийн и освен снимки може да записва видео със звук. Запаметените термоснимки са с резолюция 4800px, като всеки пиксел е точка на измерване. Автоматично се отбелязват най-топлите и най-студените точки. По този начин могат да бъдат открити течове в тръби. Зрителният ъгъл от 33х25° позволява висока детайлност на картината и максимална информация. Работата с камерата е интуитивно, а данните могат да се прхвърлят на компютър за по-нататъчна обработка чрез вградения micro USB порт или micro SD карта. Буквата “С” в наименованието на машаината - GTC 230 C Professional – обозначава Connectivity: Свързаност.

Характеристики:
Диапазон на измерване на измерване: от -20 до +230°C
Точност: ± 2°C
Дисплей: 3,5“ цветен Touchscreen
Памет: Micro-SD, 4 GB


GIS 1000 C Professional
Термодетекторът позволява детайлни температурни измервания и документиране на получените резултати. С помощта на вградена камера данните се документират визуално и могат да бъдат прехвърлени чрез Bluetooth на смартфон или таблет. За целта е разработено приложение за Android и iOS, което позволява последващата им обработка. GIS 1000 C Professional има вградено LED осветление, което позволява снемането на качествени измервания дори и при слаба осветеност. Единичните точки за измерване могат да се определят и върху снимка напрвавена с приложенито GIS measure&document, което ще зададе нужните настройки на термодетектора.

Характеристики:
Диапазон на измерване на измерване: от -40 до +1000°C
Точност, повърхностна температура: ± 1°C
Точност, околна температура: ± 0,2°C
Точност, измерване на влага: ± 2%
Дисплей: 2,8" цветен
Памет за снимки: ≥ 200

GIS 1000 C Professional може да се използва за бързо и лесно откриване на термомостове и потенциални зони за образуване на мухъл, свързването на външен K-type сензор за температура и влажност допълнително улеснява работата при труднодостъпни места като ниши и вентилационни тръби. Детекторът измерва околна температура, околна температура и влажност, анализира получените данни и единственият детектор в този клас, който интерпретира резултата в лесен за тълкуване визуален резултат, показвайки температурни отклонения, точки на оросяване или термомостове.

Варианти на захранване
Bosch предлага и за двата уреда два варианта на захранване: чрез 10.8V Li-Ion батерия, част от програмата на Bosch професионални електроинструменти, или 4 АА алкални батерии и адаптор AA1 Professional.

Термокамерата и термодетекторът се предлагат на българския пазар от края на 2015г при специализираните търговци на Бош Електроинструменти. Приложението GIS measure&document е безплатно и може да се свали от Google Play Store или Apple App Store.РОБЕРТ БОШ

София 1407, бул. Черни връх 51-Б, Бизнес център FPI
тел.:02/ 9625295
факс:02/ 9625308

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини