СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

АББ укрепва енергийната мрежа на най-натовареното международно летище в света

Обновяването на системите за управление, ще осигури надеждно решение за нарастващата енергийна мрежа на международно летище Дубай (DXB)

АББ укрепва енергийната мрежа на най-натовареното международно летище в света

Цюрих, Швейцария, 27 януари 2016 – АББ, лидерът в технологиите за енергетично и автоматизирано оборудване, ще обнови интегрираната SCADA система на международно летище Дубай. Обновената система включва подмяна на централните компютри и внедряване на най-новата версия на софтуера за управление на мрежи, разработен от АББ. Тя ще бъде свързана със съществуващите полеви устройства (дистанционни прекъсвачи, модули за управление на сектори и главни разпределителни табла), като в същото време ще увеличи оперативната надеждност и ефективност на енергийната мрежа в подкрепа на плана за широкомащабно разширяване на летището.

АББ достави първата SCADA система на международно летище Дубай през 2004 година, като наблюдаваните устройства са нараснали с пет пъти от тогава. В допълнение към увеличаване на капацитета и предлагането, усъвършенстваните функции включват високоефективна аларма и справяне със ситуации в реално време.

Продуктовото решение SCADA на АББ предоставя обща автоматизирана система за разпределение на електроенергия, която към днешна дата обработва сигнали за данни във всеки един момент от приблизително 100 000 източника, разпределени по цялата енергийна мрежа.

Като част от настоящата система, полеви сензори непрекъснато наблюдават в реално време подробни данни, свързани с енергийната мрежа и предоставят на оператора анализ, който помага в процеса на вземане на решения и за оптимизирането на работата.

“Това обновяване ще осигури усъвършенствана автоматизация на електроразпределителната мрежа и ще даде възможност за надеждни и ефективни доставки на електроенергия към най-натовареното международно летище в света, оптимизирайки употребата на ресурси и минимизирайки прекъсванията за пътниците”, сподели Клаудио Фачин, президент на дивизия „Енергийни мрежи” на АББ. “Автоматизацията на мрежи и използването на софтуерното ни портфолио за доставянето на повишена стойност за клиентите, са ключови елементи на нашата стратегия „Следващо ниво”, които подпомагат подхода към Интернет на нещата, услугите и хората.“

С полети до над 260 дестинации, международно летище Дубай е най-натовареното летище в света за международен превоз на пътници. То е и третото по натовареност в света по отношение на международен въздушен превоз на товари. През 2014 година летището е обработило над 70 милиона пътници и 2.4 милиона тона товари.

Системата SCADA дава възможност за дистанционно наблюдение и управление на сложни системи. Тя може да бъде комбинирана със система за събиране на данни, за да събира информация за състоянието на отдалеченото оборудване. Тези компютърно-базирани системи подпомагат наблюдението и управлението на промишлени и инфраструктурни процеси, както и такива свързани с управлението на отделни обекти, широко използвани в приложения, като пренос и разпределение на електроенергия.

Относно АББ
АББ е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с над 140 000 служители. служители.

АББ оперира в България с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага със сервизен център за турбокомпресори във Варна и има над 2000 служители в България.

www.abb.bg

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини