СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Есенна кампания на Festool

Есенна кампания на Festool

Festool посрещна есента с нови продукти и още повече възможности за своите клиенти. Слогънът на кампанията PowerSelect е „Ще Ви разтърсим здраво” и наистина, сцената се напълни и разтърси от цяла фамилия акумулаторни машини: с високоефективни EC-TEC безчеткови мотори, с мощни и издръжливи 5,2 Ач батерии и с 3 години Service All-inclusive гаранция на машините, зарядните устройства и батериите. Това е Festool PowerSelect – семейството на 18 волтовите акумулаторни машини. Рязане, пробиване, завинтване: с голяма издръжливост, с голяма прецизност, с абсолютна лекота. Festool акумулаторните машини Ви правят независими от електрическо захранване и гарантират постигане на винаги най-добри резултати.

Удобство за клиента е, че в зависимост от индивидуалните нужди, може да се избира окомплектовка, подходяща за изпълнение на текущата задача, съобразена с наличните Festool машини или бъдещето планирано увеличаване на Festool оборудването. Ако клиентът вече има Festool акумулаторни машини, може да избере Basic модел – машина без батерия и зарядно в пластмасов куфар и да я ползва с батериите на другата си Festool машина. Може да избере стартов комплект, машина оборудвана с 2 батерии и зарядно устройство – версия обозначавана като Plus или да се оборудва постепенно, закупувайки отделно Basic машина, батерия, зарядно устройство. Важното е, че няма разлики или скрити уловки в цената при оборудване. Цената на машина Plus, оборудвана с 2 батерии и зарядно устройство, е равна на цената на Basic модела + 2 батерии + зарядно устройство. Само акумулаторният прободен трион и циркулярен трион HKC 55 са окомплектовани винаги с една 18 V Li 5,2 Ач батерия във версия Plus.

От април 2015 на пазара е вече и 18V винтовърт с уникалната C-форма на Festool. Комбинацията от литиево-йонни батерии и EC-TEC мотор прави машината с C-образен дизайн по-лека, по-издръжлива и мощна - серията C достигна нови висоти.

В миналия брой Ви запознахме с HKC 55 - акумулаторен циркулярен трион с подвижен предпазител и иновативното решение на Festool - водеща шина FSK за напречно рязане. С едно движение защраквате машината върху линеала и можете да работите на покрив или на обект без да е нужно да разполагате с тезгях или голяма работна маса. Тази водеща шина е снабдена с един подвижен и един неподвижен упор. Подвижният упор с плъзгане се нагласява на желания ъгъл по ос „x”. Като се стационира системата от машина с линеал докато опре до двата упора може да се реже точно и лесно под настроения предварително ъгъл по ос „x” и да се постигнат повтаряеми разрези с висока прецизност. Водещите шини FSK могат да се поръчат с три различни дължини. Тази есен Festool представи два нови електрически триона с подвижен предпазител: HK 55 с диск ф160 мм и голям дърводлски електрически циркулярен трион HK 85 с диск ф 230mm. И двата циркуляра могат да се ползват с водеща шина FSK за напречно рязане. HK 85 може да реже нут благодарение на приспособлението – фрезова глава за направа на нут с широчина от 16 до 25mm и дълбочина от 0 до 35mm.

Service all-inclusive
Още веднъж да напомним за уникалната услуга на Festool: SERVICE all-inclusive. Festool покрива разходите: за ремонти: 36 месеца, включително бързоизносващи се части; 36 месеца защита от кражба; 10 години наличност на резервни части; 7 дни – доволен или върни машината обратно.

От 01.01.2015 всички батерии и зарядни устройства, които са закупени отделно от машините, също подлежат на 3 години SERVICE all-inclusive гаранция. Когато са закупени отделно, те не се регистрират в базата данни.

Повече за новата кампания PowerSelect на Festool, както и информация за магазините, които се включиха в PowerSelect и вече предлагат акумулаторните инструменти Festool от 18 V серия, може да намерите на сайта на Festool.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини