СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

HomeLYnk на Schneider Electric позволява управление на всички сградни функции

HomeLYnk на Schneider Electric позволява управление на всички сградни функции

Ново устройство, позволяващо свързването на всички протоколи и стандарти за сградна автоматизация, представиха от Шнайдер Електрик. Продуктът се казва homeLYnk и позволява управление на всички сградни функции. Контролерът предлага ясно структуриран изглед на всички функции, сцени, настройки и величини, както и ясни и прости икони. Интерактивната архитектура гарантира интуитивна ориентация и удобство при работа, което го прави незаменим за комплексни проекти или мултифункционални сгради, различни части от които се управляват от самостоятелни системи.

HomeLYnk може да визуализира измервания на газ, вода и електричество и да представя информацията във вид на графика или CSV файл, използвайки дневен, месечен или годишен базис. Това позволява да се направи подробен анализ и да се открие потенциалът за спестяване на енергия на отделните консуматори, което видимо повишава енергийната ефективност на сградните функции.

HomeLYnk предлага: IP комуникация, връзка с BACnet сървър с до 150 контролни точки, Modbus, KNX, и web приложения. Вграден web сървър, от който можете да променяте графичния потребителски интерфейс, да създавате графици, да задавате потребители и да интегрирате данни от други източници; USB порт; Modbus s комуникация за връзка с всякакъв тип мерители (Smartlink, IEM, PM, ie.; KNX комуникация за връзка с KNX продукти; RS232 комуникация за връзка с музикални плеъри.

Вградени функции са script editor с богата библиотека от скриптове за отделни събития, графичен редактор, потребителки контрол, библиотека и редактор с FBD (Function block diagrams), Запис на събития, аларми и графици. Най-голямото предимство остава свободата за потребителя да създава лесно алгоритмите и да дефинира бързо необходимите функционалности.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини