СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Разчитаме на oпита и професионализма на целия екип зад името Деяколор

Разговор с г-н Явор Пешев, Управител на фирма Деяколор

Разчитаме на oпита и професионализма на целия екип зад името Деяколор

Г-н Пешев, тази година фирмата чества 10 годишен юбилей. Бихте ли разказали как се развивахте на пазара през тези години и какъв е фокусът в работата Ви към днешна дата?
2015 г. е изключително важна за нас, не само заради юбилея ни, а и поради търговските инициативи, които залегнаха като наши цели. Развитието ни през тези 10 години е доста динамично и основният приоритет остава да бъдем близо и да разбираме потребностите на директните и индиректните ни клиенти; да им предоставяме качествени консумативи и да градим дългосрочно партньорство с тях. Към днешна дата фокусът ни е в две направления. Вътрешен пазар - продължаваме да добавяме стойност към предлаганите от нас продукти и услуги. Изграждаме лаборатория, първата такава по рода си в Източна Европа, която ще позволи на клиентите ни от всички индустрии да добият представа за техническите и визуални характеристики на покривните технологии, които търсят. Външни пазари - вече оперираме в Гърция, Румъния и Македония, като последните две страни са изключително интересни и голяма част от индустриите в тях се развиват доста успешно. През януари отворихме и търговска позиция в Румъния. Както всяко начало, никак не е лесно, но това не ни плаши, а напротив - мотивацията е изключително голяма. Опитът, който имаме, е много ценен в тази ни инициатива. Разчитаме на него и на професионалния подход на целия екип зад името Деяколор.

Бихте ли представили по-подробно предлаганите от Вас продукти и приложението им?
Праховите покрития са бои без разтворители под формата на прах, които изискват термична обработка, за да достигнат завършен вид. Намират приложение в индустрии като Архитектура, Стоманени конструкции, Индустриални и земеделски машини, IT техника и електроника, Игрални автомати, Автомобилостроене, Спорт и развлечение, Специализирани бояджийски цехове, Стелажи и прикрепващи елементи, Мебели, Осветление, дори и в обработката на стъкло. Особено интересно и все по-популярното в Европа е приложението на прахови бои за MDF и дърво. Тази нова технология ползва всички предимства пред познатото течно лакиране, боядисване или PVC ламиниране, а именно по-равномерно покритие, идеални ръбове и ъгли, цветове и ефекти, занижени времеви и финансови разходи, и е екологично чиста, без вредни емисии в атмосферата, водата и почвата. Това я прави изключително подходяща за мебелната индустрия с приложение в обзавеждане на спални, всекидневни, кухни, бани, офиси, както и в аудио и видео техниката.

На какво разчитате приоритетно в работата за развитието си?
Политиката на Деяколор се основава на ценностите, които имаме като фирма – Почтеност, Обективност, Независимост, Индивидуалност, Страст, Отдаденост. В работата си се стараем да разбираме какви са нуждите на клиентите ни, за да можем да предоставим най-подходящия продукт, заедно с цялото обслужване и професионална грижа по всеки един проект. Разчитаме на екипа от професионалисти, който сме сформирали и развиваме постоянно. Това ни прави гъвкави и адаптивни към динамичните изменения и високите изисквания на пазара.

Бихте ли споделили какво Ви предстои в близък план?
Както споменах, заели сме се с нелеката задача да изградим и оборудваме лаборатория за прахови покрития. Център, в който ще могат да се правят тестове, мостри и демонстрации. Така клиентите ще могат да вземат най-ефективното решение при избора си на покривна технология. Гледаме напред, като развиваме позициите си на външните пазари и не спираме да утвърждаваме името си на българската сцена. Предстои ни представяне на най-новото приложение на TIGER consult, нашето “Стойностно предложение”. Инструментът, върху който работим с aвстрийските си колеги от 5 години, представя нагледно стойностните измерители и ценообразуване при избор на конкретна покривна технология.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини

реклама