СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Всички продукти Frico са с отлични показатели по отношение на енергийната ефективност

Разговор с г-н Йонас Елмнас, Регионален Мениджър Frico

Всички продукти Frico са с отлични показатели по отношение на енергийната ефективност

Г-н Елмнас, бихте ли направили кратко представяне на марката Frico, която е част от групата Systemair?
Frico има дълга история. Основана е през 1932 г., а през 1992 г. Става част от групата Systemair. Основно работим върху продукти за отопление, но предлагаме и решения за климатизация и хладилни помещения. Нашето развитие се базира на доверие в работата ни, натрупан опит и знания през годините. Дългогодишният ни опит ни извежда на предни позиции и ни дава увереността да приемаме всяко следващо предизвикателство.

Също така, в работата си много държим на това всички данни, които предоставяме като информация на клиентите си относно продуктите, да са предварително проверени лабораторно. Така че, те могат да бъдат сигурни, че това, което пише в каталозите ни, отговаря напълно на действителността.

Опишете продуктовите Ви гами. Бихте ли се спряли по-подробно на енергийно ефективните продукти за отопление, които предлагате?
Освен въздушните завеси, с които сме добре познати, предлагаме и лъчисти нагреватели и вентилатори. Но тези продукти са по-подходящи за райони с по-мек климат, като Югоизточна Азия, например. Ако говорим за лъчисто отопление, имаме доста големи продажби основно за помещения за йога, макар че лъчистото отопление, което предлагаме, е подходящо за всякакви помещения, включително и големи промишлени сгради. Що се отнася до вентилаторните отоплителни уреди на Frico, те имат успешна реализация в морската индустрия. Нашите вентилаторни отоплителни системи се отличават с много ниски нива на шума, стабилни са и надеждни, което е от голямо значение за клиентите ни, които искат да инвестират в дълготрайни продукти. Всички тези продукти са много добре развити и са с отлични показатели по отношение на енергийната ефективност.

Разкажете повече за въздушните завеси. Какви са ползите от внедряването на подобна система?
Както вече казах, ние сме на предни позиции, когато става въпрос за пестене на енергия. Тази година също излизаме на челни позиции с групата Eurovent, където производители на въздушни завеси си сътрудничат, за да имаме един общ стандарт, към който да се придържат всички.

Но да се върнем към темата за пестене на енергия. Ние предлагаме Thermozone Technology © - технология, която е плод на всички знания и опита, натрупан през годините, за да създадем най-ефективната въздушна завеса, която е в съответствие и със стандартите ISO и AMCA. При проектиране на тези продукти ние разчитаме на водещи дизайнери, за да създадем естетически и привлекателен дизайн. А що се отнася до нашата мисия, тя е да предложим продукт с много ниски нива на шум. Концентрираме се върху това да ползваме минимално количество въздух, за да създадем най-ефективната въздушна маса. Минималното количество използван въздух ще се отрази на разходите, ще ги направи по-ниски, ще спести енергия и ще има благоприятно за околната среда въздействие.

Ние предлагаме въздушни завеси, които са подходящи за всички видове климат. Също така и за различни цели. Например, ако използвате продукта в климатизирани помещения, то ще можете да запазите охладения въздух и той да не излезе навън. И обратната ситуация също - ако загрявате помещението. За страна като България това е важно да се има предвид, тъй като зимите са студени, а летата горещи. Функцията на въздушната завеса е да поддържа необходимата температура през всички сезони.

Имате ли конкретни планове или очаквания, свързани с развитието на компанията?
Моите задължения са да продължа да популяризирам марката Frico в страните, за които отговарям. Да повишавам знанията относно въздушните завеси, заедно с екипа на Systemair. Заедно със Systemair България, правим това във Вашата страна. С колегите в Швеция ще продължим да се фокусираме върху това да предлагаме енергоспестяващи решения за отопление, за да сме винаги на предни позиции на пазара.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини

реклама