СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XII, брой 7, 2015

Успехът се постига с постоянство и стъпка по стъпка

Разговор с г-н Кристоф Хьорман, Собственик на Хьорман България

Успехът се постига с постоянство и стъпка по стъпка

Г-н Хьорман, да започнем с новата Ви инвестиция. На какво се базира решението Ви да инвестирате тук?
Последната ни инвестиция е отварянето на новата ни сграда в с. Казичене, и бих казал, че това е едно много добро решение, което взехме, защото нашата стара сграда беше твърде малка. Удовлетворени сме от успехите на компанията, които постигнахме последните години, дори и след финансовата криза, и предприехме инвестицията за нова, по-голяма сграда. Това беше първоначалната идея. След което харесахме терена, и след известни дискусии стигнахме до извода, че това е подходящото място да изградим нашата нова сграда.

Бихте ли представили иновативни решения, върху които сте се фокусирали през тази година?
Компанията непрекъснато работи в посока разработване на иновативни решения, и на всеки две години представяме новостите си на Международното изложение BAU. Последните години ние сме ориентирани повече към автоматизацията на нашите продукти. Като пример ще посоча нашите автоматизирани плъзгащи се врати, които все още не предлагаме на българския пазар, но се надяваме в близко бъдеще и това да стане.

Нов продукт, който дори и в Германия все още не е наложен на пазара, са вратите с горен затварящ автомат с ниска консумация на енергия, които са в полза най-вече на хора с увреждания или възрастни хора, които изпитват затруднения да отварят/затварят вратите и ги предпазва от нараняване.

Как бихте коментирали пазарните тенденции?
Това, което забелязвам последните години като поведение на клиентите на пазара, е, че те не търсят на всяка цена най-евтините продукти. По-скоро са готови да платят по-висока цена, стига за нея да получат продукт с високо качество и отговарящ на нуждите им.

В България има пазар както за продукти с по-ниска цена, така и за такива, които са доста по-скъпи. Ние предлагаме и продукти на по-ниска цена, което не означава, че са с по-лошо качество. Просто и тук, както и в Европа, предлагаме на промоционални цени редица от нашите продукти.

Работите ли по проекти, подкрепяни от организации за хора с увреждания и хронични заболявания?
Да, работим с редица немски организации в това отношение. Имаме уебсайт, и в тематичен раздел публикуваме информация и новини за нашата социална ангажираност, представяме проектите, по които работим и организациите, с които си партнираме.

В тясно сътрудничество работим с известна организация, от протестантската църква, която подкрепя хора с умствени увреждания. Имаме отбор по голф, и така тези хора могат да практикуват и някакъв спорт. А защо голф. Защото този спорт изисква концентрация, хората са на въздух, движат се - все неща, които имат значение за техните заболявания.

Ако Ви се наложи да си закупите гаражна врата, какво бихте избрали?
За себе си бих казал, че съм „лош“ клиент. И пример за това, което казвам, е, че когато преди 15 години реновирах собствената си къща, закупих гаражна врата и все още не съм я сменил. Тогава избрах бяла, изчистена, непретенциозна врата, която добре се вписа и в стила на старата ни къща с тухли.

Но ако въпросът е по-скоро насочен към това какво аз бих препоръчал, ще кажа, че всеки би трябвало да избере вратата, която отговаря на личните му нужди, защото различните нужди изискват различни решения. И, разбира се, отговаря на финансовите му възможности.

И все пак, ако трябва да посоча предпочитан от мен продукт, това е изолирана врата, с полиестерно покритие и изчистена визия. За собствения си дом, също така, аз бих заложил и на допълнителни характеристики за сигурност.

Бихте ли казали нещо за бъдещите планове на компанията?
Към момента имаме добро развитие, и за следващата година се надяваме да увеличим продукцията си, да разширим продуктовите си гами. Бихме искали да засилим позиции и в Америка, като ще се постараем да запазим и успешното си присъствие е Европа. Важно е да следваме целите си стъпка по стъпка и да работим добре всеки един ден, да сме търпеливи и постоянни.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини