СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 7, 2016

Бизнес сграда EM Building

Модерна сграда съчетаваща комфорт и функционалност

Стъпаловидната архитектура на сградата и раздвижения силует, в съчетание с функционалност, лукс и комфорт придават на EM Building атрактивен и различен вид. Допълнителен художествен акцент добавя и богатото озеленяване на двете големи тераси, откъдето се разкрива невероятна гледка към Витоша.

Булкам декор изпълнява вентилируема фасада на EM Building
За реализацията на проекта си и за изработка и монтаж на каменна фасада на сграда EM Building, Арт Е Строй се довериха на екипа на Булкам декор. Компания Булкам декор, се специализира в производството и монтажа на изделия от естествен камък, осигурявайки цялостно изпълнение на проектите на клиентите си. Портфолиото на компанията включва изграждането на каменни фасади, интериорни и екстериорни решения от естествени каменни материали за търговски, обществени и жилищни проекти. Каменната фасада на сграда EM Building е изработена от варовик, монтиран на принципа на вентилируема фасада.

Важно предимство на този вид монтаж е, че това е така нареченият „сух“ монтаж, който може да се извършва при високи и ниски температури, не изисква технологично време за съхнене. Това го прави бърз способ за строителство без да излага на риск здравината, качеството и вида на фасадите. Този вид монтаж е доказано устойчив на земетресения и агресивните влияния на средата.

Друго предимство, е че не се използват циментови разтвори, които създават риск от осоляване и появата на петна. Също така камъкът се намира на разстояние от изолационния материал и това му дава възможност при намокряне да се вентилира.

Монтажът на каменната фасада на сграда EM Building е извършен по т.нар. „пинова“ система. Конструктивните елементи са направени от сертифицирани горещо поцинковани профили и крепежни елементи от неръждаема стомана - тази система на практика не старее. Тя дава възможност за изключително голяма точност на изпълнение и реглаж на всеки отделен елемент. При нея камъкът не се деформира при нормалните движения на сградата. Това е най-надеждният начин на монтаж, особено при високите сгради.

Как ще изглежда фасадата на всяка сграда е може би един от най-важните въпроси, които стоят пред всеки архитект и строител, и това не е случайно. Фасадата е първото, което привлича хората, които ще живеят или работят там, това, което ни кара да кажем първото „да“ на своя бъдещ дом или офис.

Каменната фасада създава усещане за стабилност, уют, лукс и престиж, и прави всяка сграда запомняща се. Този естествен материал е доказал своята непреходност и превъзходството си при използването му за екстриорни решения, т.к. е устойчив на влиянието на външната среда. И независимо от различията на архитектурните стилове, за него не е валидна преходността на модните тенденции. Използван още от древността, той и днес остава предпочитан материал, предоставяйки неограничени възможности за форми, цветове и текстури.

Висококачествени строителни решения от Рейнарс
Тенденциите, които се наблюдават в сградното строителство по принцип, неминуемо са валидни в частност и за жилищното строителство. Търсят се все по-качествени, добре изолирани, задълбочено проектирани, професионално изработени и монтирани решения. На пазара се предлагат висококачествени архитектурни решения и Рейнарс също допринася със своята продуктова гама за това.

За конкретия луксозен проект с топ локация – сградата EM Building - бяха предпочетени и използвани висококачествените строителни решения на Reynaers. За тази сграда инвеститорът избира един много добър продукт - система за прозорци и врати Reynaers CS77-HI с троен стъклопакет, в специфично тестван вариант с много тесни отваряемости. Пред тези отваряемости са монтирани жалузийни профили оформящи решетка. Профилите са оцветени в Белгия в специфичен нюанс кафява елуксация по специално изискване на инвеститора. Всичко това, в съчетание със светлия камък прави сградата с много интересно и модерно излъчване.

Фасадните и прозоречните системи изпълняват няколко основни функции, които са основна движеща сила на иновативното развитие. Те са устойчивост, безопасност (или сигурност), комфорт и дизайн. Устойчивостта е свързана с енергийната ефективност, топлоизолацията, слънцезащитата, сертификати за зелено строителство. Иновациите в областта на безопасността са подобрения в противовзломния обков, пожароустойчивите решения, куршумоустойчивите дограми и фасади, парапети, димоотвеждане, сеизмична устойчивост. Комфорта на ползване включва вътрешната среда, шумоизолирането, вградени в пода системи, управление на дневната светлина, автоматизация, водоплътност и така нататък. Иновациите в дизайна са в посока максимално пропускане на светлина чрез по-малко видим алуминий и по-големи стъкла, специфични форми на профили, дръжки, скрит обков, типове отваряне и така нататък. Отделът по научно-развойна дейност в централата на Рейнарс в Белгия постоянно актуализира нашите продукти за да са в крак с всички тенденции, а в някои случаи дори формира пазара към нови такива. Примери за изпълнени проекти в България с иновативните технологии на Reynaers са кулите на Софарма и Литекс, София Еърпорт Център, Ред Ейпъл, СОК Камчия и т.н.

Високофункционалните системи за врати, прозорци и окачени фасади на Рейнарс са разработени с цел повишаване енергоефективността, дизайна, удобството и безопасността на сградите. Всички те са тествани по необходимите европейски и световни стандарти. Продуктовата гама включва и огнеупорни и бронирани решения, както и системи срещу влизане с взлом.

Солид 55 изпълнява изцяло изработени по поръчка врати съобразени със спецификата на инвеститора
За Солид 55 е чест и голяма гордост да бъде част от подизпълнителите на фирма Арт Е Строй за новопостроената бизнес сграда на кръстовището на бул.Черни връх и ул.Хенрик Ибсен. Уникалната архитектура в съчетание с функционалността на сградата и помещенията в нея изискват вратите да бъдат изцяло изработени по поръчка и съобразени със спецификата на инвеститора. Благодарение на дългогодишния си опит като производител на врати от висок клас, Солид 55 успя да спази всички изисквания на клиента. Всички изработени врати са от най-висок клас на сигурност и притежават сертификати по БДС EN 14351 -1 за взломоустойчивост и за пожароустойчивост. Блиндираните врати са също със специално изработени за конкретните нужди декоративни плоскости и каси, които придават красив и завършен вид на вратата, а и на помещенията като цяло. А благодарение на вградения хидравличен автомат, електрическия насрещник и специално подбраните луксозни дръжки функционалността на помещенията също е спазена напълно.

Солид 55 е водеща българска фирма с повече от 25 годишна история. Компанията непрекъснато се развива и предлага на европейския пазар уникални продукти в областта на сигурността, вратите, заключващите системи и дизайна. Портфолиото от продукти на Солид 55 включва блиндирани врати, интелигентни блиндирани врати, интериорни врати, входни пространства, пожароустойчиви и мултифункционални врати, както и гаражни врати за бита и индустрията.

Технологичните възможности на фирмата са базирани изцяло на патентованата конструкция на продуктите на компанията, позволяваща лесно усъвършенстване и интегриране на нови функционалности в крайния продукт, защитаващ клиента. Компанията е лидер на Българския пазар в предлагането на комплексни високотехнологични решения за сигурност.

За да постигне висок стандарт на производствената дейност и услугите, които предлага на клиентите, екипът на Солид 55 работи съобразно изискванията на местното и европейското законодателство и внедрява европейски стандарти за управление, чиито положителен ефект е гарантиран и доказан във фирми от цял свят.

Продуктите на компания Солид 55 са разнообразни и отговарят на различните очаквания за визия, сигурност и лекота на експлоатация. Консултантите на компанията са на разположение да съдействат на всеки клиент, за да бъде той запознат с предлаганите възможности.

Изпълнение на климатизация и вентилация от Парагон Еар
Парагон Еар е българска фирма, създадена през 2005г., с основен предмет на дейност проектиране, доставка, монтаж и сервизна поддръжка на климатични, отоплителни и вентилационни инсталации за нуждите, както на частни лица, така и на корпоративни клиенти на територията на страната и чужбина. Парагон Еар е сред бързо развиващите се млади фирми в бранша, с екип от професионалисти и редица положителни референции от клиенти в различни сфери на дейност - производствени, търговски и жилищни обекти, здравни организации, организации с идеална цел, учебни заведения, обекти от сферата на обслужването и др.

Едно от успешните партньорства през последните няколко години на Парагон Еар е с инж.Емил Терзиев. Компанията е изградила различен тип климатични и вентилационни инсталации на негови обекти в София - ул. Хенрик Ибсен, ул. Любата, ул. Банат - отопление и охлаждане с двутръбни системи за централна климатизация, ул. Данаил Дечев, ул. Лисец - отопление и охлаждане с термопомпи. Всички сгради са от луксозен тип, с високи изисквания за вътрешен микроклимат и висока енергийна ефективност.

Последната сграда на инж. Емил Терзиев, EM Building е едно от най-добрите му постижения в сферата на строителството във всяко едно отношение. Парагон Еар е изпълнител на част климатизация и вентилация на сградата. Климатичната инсталация е тритръбна, от най-съвременен тип, на директно изпарение. Системата комбинира в себе си голяма продуктивност и надеждност, с висока енергийна ефективност и работа на екологичен фреон. Видът на инсталацията позволява използването й едновременно на отопление и охлаждане, което осигурява максимален комфорт на ползвателите и задоволява разнородни нужди. Вътрешните тела са от различен тип, избрани според изискванията на клиента. Отличават се с елегантен дизайн и ниски шумови нива. В сградата намират място иновативни решения, с цел оптимизиране на експлоатационните разходи. Монтирана е термопомпа „въздух-вода“, която изцяло задоволява нуждите на сградата от голямо количество топла вода. Монтирани са рекуператори, като елемент на вентилационната система, с цел подобряване на качеството на въздуха през различните сезони. Към системата за централна климатизация е монтирана система за централно отчитане, чиято функция е получаване на информация, контрол и мониторинг на индивидуалната работа на всяко вътрешно или външно тяло. Инсталациите са изградени с висококачествени материали и от висококвалифицирани кадри. Изграждането на инсталациите премина поетапно и в тясна колаборация с всички представители на изпълнителите, което допринесе за качественото изпълнение на поставените цели. EM Building беше предизвикателство за екипа на Парагон Еар, което приключи успешно.

Основен приоритет за Парагон Еар са високото качество на работа и удовлетвореността на клиентите на компанията. За постигане на поставените цели, компанията се грижи да поддържа оптимално високо нивото на квалификация на своите специалисти, което заедно с използването на най-модерните технологии, бързата комуникация и вниманието към всеки детайл прави Парагон Еар предпочитан бизнес партньор.

КОНЕ осигурява асансьори за новата, луксозна сграда
„За нас е истинска чест, че Арт Е Строй за пореден път ни гласуваха доверие да бъдем техен партньор в изграждането на такава знакова сграда, каквато е EM Building.“ - споделиха от КОНЕ България за списание Строители.

При избора на най-подходящи асансьори КОНЕ България успешно си партнираше с архитектите и дизайнерите на сградата. Бяха доставени и монтирани високоскоростни и енергийно ефективни асансьори, които да гарантират плавния пътникопоток в Em Building и да осигурят висок комфорт на возене. Асансьорите са от типа MonoSpace, съоръжения без машинно помещение, концепция представена за първи път в света от КОНЕ, през 1996 година. Интериорният дизайн на кабините е индивидуална разработка, за да отговаря напълно на луксозната визия на сградата.

Процесите по доставка, монтаж и узаконяване са винаги добре съгласувани при всеки отделен етап от проекта и се вземат предвид всички специфики, като компанията се ангажира и с последващото сервизно обслужване на съоръженията по патентованата от КОНЕ система за превантивно обслужване.

КОНЕ е компания с над 100 годишна история, която предлага водещи иновативни решения за най-плавния пътникопоток – асансьори и ескалатори. КОНЕ Корпорация е фокусирана върху развитието на КОНЕ в България като предпочитан партньор както за доставка и монтаж, така и за сервизно обслужване и модернизация, предлагайки цялостни иновативни решения за вертикалния пътникопоток в сградите.

Екипът е изграден от млади, амбициозни и високо квалифицирани професионалисти, които успешно си сътрудничат със строители, инвеститори, архитекти и дизайнери. КОНЕ България предлага иновативни решения при проекти по модернизация на асансьори, съобразени с индивидуалните нужди на всеки клиент и всяка сграда.