СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 7, 2016

Agrob Buchtal предлага продукти и опит базирани на традицията

Agrob Buchtal предлага продукти и опит базирани на традицията

Разнообразието на продуктите на Agrob Buchtal е базирано на история, която датира далеч назад в 18-ти век. Архитекти от цял свят ценят свободата на дизайн, предлаган от огромното разнообразие на керамични плочки за широка гама от приложения: архитектурна керамика - за търговски и офис приложение; фасадна керамика - иновативни фасадни решения и системи за вентилируеми фасади; керамика за басейни и SPA зони, цялостни решения и референтни обекти в цял свят; жилищна керамика - подови и стени керамични облицовки за бани, кухни, коридори, всекидневни; керамика за тераси и двоен под.

Наред с това, Agrob Buchtal е съвременен иноватор, като единствен предлага освен изключителен дизайн и разнообразие на своите продукти и едно уникално предимство – НТ-покритие. Покритието представлява слой от титаниев диоксид (TiO2), положен при висока температура преди изпичането на керамиката, което го прави здраво свързан в структурата на повърхността и вечен. Когато слоя от титаниев диоксид влезе в контакт с естествена дневна или изкуствена светлина се стартира фотокаталитичен процес, който има следните ефекти: активна защита от микроби и плесени; самопочистващ ефект; активно пречистване на въздуха от миризми; антимикробно действие.

Изследвания във водещи немски институти, като ISEGA и Fraunhofer Insitute, доказват, че при контакт с керамична повърхност с HT-покритие, след 24 часа до 99,9% от най-разпространените бактерии, като стафилококи и стрептококи се унищожават и тяхното разпространение се ограничава.

Благодарение на иновативната HT технология, всичко това работи изцяло без допълнителни химикали или каквито и да било рискове за здравето на хората. Освен това анти-бактериалния ефект не намалява, а се запазва през целия експлоатационен живот на керамиката. Хигиенна чистота във всички области на приложение: керамичните плочки на Agrob Buchtal с HT-покритие имат ценен принос за постигане на естествено хигиенни интериорни зони.

Керамичните плочки с НТ покритие имат активна защита срещу мръсотията. те са особено лесни за почистване тъй като техните повърхности са особено хидрофилни. В резултат на това, при почистване върху повърхността не се образуват капчици, а по-скоро се формира тънък слой вода, който кара дори най-малките частици мръсотия или устойчиви замърсявания да бъдат лесно отстранени. Резултатът е идеално чиста повърхност по всяко време.

Революционното HT-покритие има икономичен и екологичен ефект, като не само спестява много време при почистване на подове и стени, но и драстично намалява необходимото количество на химически почистващи препарати. Доказано е, че повърхностите с НТ-покритие водят до близо 50% икономия на почистващи препарати, което освен, че спестява средства, щади околната среда и допринася за по-здравословна среда за живеене.

HT е подходящ инструмент за борбата срещу неприятните миризми, от столовата или дори замърсители, като формалдехид или азотни оксиди. Активиран кислород, произведен от фотокаталитичния процес на повърхността на плочките с НТ-покритие разлага тези летливи компоненти във въздуха в помещението. Резултатът е чист въздух.

Фотокаталитичният процес действа, като освежител за въздух, когато молекулите замърсители влизат в контакт с повърхността на плочките. НТ-покритието от титаниев диоксид, което светлината активира като катализатор, веднага ги превръща в минерални соли, които са напълно безвредни и които просто са отмити следващия път, когато плочките се почистват. Резултатът е значително подобрено качество на въздуха в затворени помещения и на постоянно приятна и свежа среда в стаята.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини