СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XIII, брой 7, 2016

Стремим се да останем най-добрият избор за професионалистите

Разговор с г-н Чавдар Даскалов, Управител на ТКК България

Стремим се да останем най-добрият избор за професионалистите

Г-н Даскалов, отбелязвате десетата годишнина на компанията у нас. Представете дейността на ТКК България и разбира се ТКК групата.
TKK България е регистрирана през лятото на 2006г. за да развива продажбите на цялата продуктова гама на ТКК. До този момент в България бяха познати само 3 наши продукта. Днес продуктите ни са във всички магазини за строителни материали и в големите вериги специализирани хипермаркети. ТКК е сред основните доставчици в България на уплътнители за производство на стъклопакети. Фирмите участващи в строителството и ремонта на някои от най-големите инфраструктурни проекти в страната, често ни предпочитат като доставчик на химически добавки за бетон и на специални, възстановителни разтвори. За това, през миналата година инвестирахме значителни средства в оборудването на собствена лаборатория за изпитване на бетонови разтвори и циментови пасти, което ни дава възможност да предложим на клиентите си пълна техническа консултация и ефективни решения. С увереност мога да кажа, че в България ТКК вече не е непознато име, фирмата е разпознаваема като коректен партньор и доставчик на качествени продукти. TKK е с богата история. И с постоянното си развитие, успешно затвърди позицията си, като производител на висококачествени продукти в строителната химия. Развитата търговска мрежа и представителства в Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, България и Русия, TKK е водещо име в Югоизточна Европа за производство на уплътнители, полиуретанови пяни, лепила и химически добавки за строителната индустрия, с годишни продажби за над 50млн.евро. 70 годишната традиция в производството, иновативност и продажби в над 60 страни по света, позволяват на компанията постоянно да разраства продуктовата си гама.

Бихте ли дали повече информация за иновативните предложения на ТКК?
Производствената ни програма е в 3 основни направления – специализирани разтвори и химически добавки за бетон, полиуретанови пяни, монтажни лепила и уплътнители. Това разнообразие от продукти ни предоставя възможност да дадем уникални, комплексни решения на клиентите.

В началото на лятото проведохме семинар с участието на проектанти и тех. специалисти от големи строителни фирми, на който представихме химически добавки за производство на бетони с повишена корозионната устойчивост към агресивни среди. Присъстващите приеха с голям интерес представените решения на проблеми, най-вече при проектирането и изграждането на пътни съоръжения, пречиствателни станции, пристанища и др.

Новост са и специализираните ПУ-лепила в аерозолни флакони – Пяна за уплътнение на бетонови тръби и пръстени на канализационни шахти, полиуретаново лепило за зидане. Стартирахме продажбите на Еластофлекс – съвсем нов за българският пазар универсален, хибриден уплътнител, абсолютно безвреден за околната среда и здравето.

Разкажете за текущите проекти и програми за саниране, по които работите.
Бих искал да уточня, че не участваме пряко, а индиректно - като доставчик на фирмите пряко ангажирани в строителството. Но при по-мащабни проекти, особено инфраструктурни, често се налага да консултираме строителя, най-вече за производството на специални бетони, ремонт и възстановяване на увреден бетон. Като конкретни проекти бих посочил автомагистрала Струма, ремонта на виадуктите по автомагистрала Хемус, правителствената програма за саниране на старите блокове…

Какво означават качество, отговорност и стандарти за компанията?
Стремим се да останем най-добрия избор за професионалистите, като се опитваме бързо да се приспособяваме към изискванията на клиента. Винаги работим с отговорност към опазване на околната среда и в помощ на клиента. И най-големите ни проблеми са свързани именно с преодоляването на незаинтересованост от страна на клиенти, които поставят фокуса единствено върху най-ниската цена, а не върху качеството на продукта.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини