СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 3, 2018

Стилни и луксозни помещения с интериорни профили и декорации от МАРИСАН

Стилни и луксозни помещения с интериорни профили и декорации от МАРИСАН

Когато говорим за преобразяване на интериора, най-честата асоциация е промяната на цветовете. Но пребоядисването на стените може да предостави само частично освежаване. Когато става въпрос за по-сериозна и запомняща се промяна, едно от основните средства в тази насока се явяват интериорни профили и декорации. Ново строителство или реновиране – този тип елементи придава безгранични възможности за дизайн – от класически форми и орнаменти до модернистични концепции. Серията интериорните профили на МАРИСАН предоставя цялостен асортимент от класически и съвременни декорации за стени, подове и тавани. Между готовите продуктови решения са:

Корнизни, линейни, первазни и подпрозоречни профили с особена универсалност, правеща ги подходящо решение за всякакви архитектурни стилове. С тяхна помощ се гарантира оформянето на плавни линии и контури за хармонично сливане с цялостната идея на помещението.

Подови первази, благодарение на чийто минималистичен дизайн и идеално точни и правилни контури се гарантира заличаването на фугите и грубия завършек на стените при връзката им с подовите площи.

Розетки и пана с богата разновидност от дизайн, цветове и големина. Възможността за приложението им и на стени позволяват удовлетворяването дори и на най-специфичните дизайн идеи и концепции.

Декоративни камини, придаващи в най-голяма степен усещането за уют и комфорт в помещението. Перфектният дизайн и завършен външен вид ги правят оптически идентични с реалните скъпоструващи и луксозни камини.

Декоративни подпори като един от най-лесните и удобни начини, за да се придаде достолепност и аристократичност на помещението. Умението им да маскират архитектурни несъвършенства, както и хармонично да допълват всеки един стил, ги правят перфектното решение за хола, коридора, спалнята или кухнята.

Ниши, предназначени за разполагане и акцентиране върху значим предмет, символ на архитектурен вкус и изтънченост. С тяхна помощ подчертаването на любимите елементи и произведения на изкуството става особено лесно и ефектно.

Орнаменти, рамки на врати и прозорци, позволяващи добавянето на допълнителен декор и постигането на завършеност и финално щриховане на архитектурната идея.

Пиластри, колони и полуколони, придаващи чувство на лукс и хармония, типични за редица традиционни архитектурни стилове. Интегрирането им в даден интериор е лесен и сигурен начин да се придаде така желаното усещане за мащабност, релефност и геометрична симетрия.

Предимствата на HDPS/PU материала
Основната идея на интериорните профили на МАРИСАН е да предоставят изцяло съответстващ аналог на масивните гипсови и мраморни елементи, присъщи за различни архитектурни стилове през отделните епохи. Изработени от Duropolymer®, интериорните профили притежават редица предимства като например:

Удароустойчивост, висока плътност и здравина, позволяващи универсално приложение във всякакъв тип частни и обществени сгради и помещения – от хола, коридора и кухнята в дома, до офиси, магазини, чакални и др.; Водоустойчивост, правеща ги перфектни решения за бани и мокри помещения; Особено ниско тегло, спомагащо за чувствителното редуциране на натоварването на стените и таваните; Изработени от изцяло рециклируем материал, превръщащ ги в устойчив продукт, в унисон с околната среда; Снежно бял цвят позволяващ декориране във всякакви тонове само с помощта на блажни или вододисперсионни бои; Лесен и бърз монтаж само с помощта на монтажно лепило ТЕРАФЛЕКС® MS SUPER MONTAGE; Бързо и лесно почистване само с влажна кърпа; Изработка в огъващ се вариант за оформяне на овални стени, колони и други кръгли детайли.

Без значение дали профилите са интегрирани поотделно или в комбинация, уникалното внушение и перфектната визия са гарантирани. А заедно с това свежото настроение и усещането за лукс на помещението стават възможни с минимални усилия и инвестиции.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама