СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Модерна и функционална сграда Саут Парк Билдинг

Модерна и функционална сграда Саут Парк Билдинг

Арт Е Строй има богат опит в строително-инвестиционния процес. Начело с управителя - инж. Емил Терзиев, до момента фирмата има завършени над 40 жилищни и административни сгради в най-престижните райони на столицата. През 2018 г. завършиха повече от успешно един от големите си проекти – Саут Парк Билдинг.

Саут Парк Билдинг е модерна и функционална офис сграда, разположена в кв.Лозенец, срещу Парадайс център. Мястото е с изградена инфраструктура и отлично позиционирано от гледна точка на комуникации и достъпност в София. Сградата е на няколко метра от спирки на градския транспорт, както и входа на метростанция „Витоша“.

Сградата е атрактивна, в модерен стил, който допълва архитектурния дух на съседните офис сгради на Арт Е Строй, и същевременно е различен от наложените стандарти за офис сгради. Допълнителен художествен акцент добавя и богатото озеленяване на големите тераси, откъдето се разкрива невероятна гледка към Витоша.

Фасадата на сградата е съчетание oт камък, стъклена окачена фасада и елоксиран алуминий. Алуминиевите профили Reynars са с термомост за максимална топло- и звукоизолация, с троен стъклопакет с триплекс от вътрешната страна със специални високи коефициенти на непропускливост на UV лъчите. Прозорците са със Stop ray vision стъкла и са отваряеми във всички офис помещения. Допълнителен подчерващ елемент е фасадното LED осветление, което допълва архитектурата на Саут Парк Билдинг.

Сградата е с РЗП 14 700 кв.м разпределена между десет надземни нива - офиси и магазини и две подземни нива със 110 паркоместа и складове, както и 20 външни паркоместа.

Общите части на сградата са изпълнени с настилка от гранит и мрамор. Мазилките и топлоизолациите са изпълнени с материали Баумит – от най-висок клас. Фоайето е проектирано и изпълнено с настилки от мрамор. За луксозния вид на партера допринася дизайнерското решение за нестандартна и раздвижена визия на рецепцията в комбинация с водна завеса и богато озеленена стена. Конструктивната височина на офисните площи е 3,40 m. Open space пространството на офисите дава възможност на клиентите ни сами да определят вътрешното разпределение, в зависимост от техните индивидуални нужди и спецификата на дейността им, както и мобилност при разпределението на работните места, при максимална функционалност. Всички офиси са с монтиран двоен под, който позволява по-голяма гъвкавост по отношение на инсталациите и точките за достъп. Структурното окабеляване в офисите е категория 6 – локализирано в подови кутии. Мокетните плочи са най-добрият избор за употреба в обществени сгради, с най-висок клас на приложение, износоустойчивост и трудногоримост. Устойчиви са на мебелни колелца и антистатична обработка. Високият клас изолация, в комбинация с дограмата, свеждат температурните загуби в офисите до минимум.

За удобството и сигурността на нашите клиенти допринася системата за контрол на достъп с персонални ID карти, както с турникети във фоайето на сградата, така и по етажите. За безопасността на хората се грижат адресируема пожароизвестителна система и аварийно - оповестителната система. И двете системи за безопасност са сертифицирани според стандарт EN54. Целодневно на разположение на нашите клиенти има управител и рецепционист, за съдействие при възникнали казуси по време на работния процес. За спокойствието и функционирането на всички фунционални нива се грижи 24-часовата охрана, както и камерите на всеки от етажите и в общите части. Сградата разполага с 3 луксозни високоскоростни асансьора Коне с вместимост 13 човека всеки и стълбище с достъп до подземния паркинг.

VRF Системата LG за отопление, охлаждане и вентилация на сградата е тритръбна, което позволява работа на различни режими на телата във всяко едно от помещенията. Освен основната си функция (да отоплява и охлажда) изкарва отработения въздух от офис площите и го заменя със свеж.

При възникване на проблем с електрозахранването, сградата разполага с мощен дизелов генератор за аварийно електрозахранване. Материалите, които са вложени в сградата, са най-висок клас, придружени с необходимите сертификати и документи .

Догодина Арт Е Строй ще завърши и друга бизнес сграда – Сребърна 2, на кръстовището на бул.Черни връх и ул.Сребърна - диагонална на Саут Парк Билдинг, и по този начин окончателно ще формира атрактивна бизнес среда в района.