СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Интериорни врати, прегради, облицовки и парапети от Братя Градеви

Интериорни врати, прегради, облицовки и парапети от Братя Градеви

Фирма Братя Градеви е производител с над 20-годишен опит в дограмите, остъкляването, парапетите и слънцезащитата. Портфолиото на фирмата включва алуминиеви и PVC прозорци и врати, щори, капаци, козирки и навеси от стъкло, парапети и безпрофилно остъкляване. Производстводствената база на фирмата е в София. Компанията работи най-вече за вътрешния пазар, но нейни дограми, парапети и кепенци вече има в практически всяка страна от Западна Европа. За новата сграда на РАИС компанията е произвела и доставила алуминиевите интериорни врати, стъклените врати и прегради, вътрешните облицовки с бонд и парапетите на сградата.

„Особена гордост за нас представляват стъклените преградни стени, с които са отделени офисите. Благодарение на отличната работа на г-н Иван Тодев от Тод дизайн студио, предлаганата от нас технология за принт върху стъкло се разгърна на 100%“, коментират от фирмата.

Около 200 m2 закалено, принтвано стъкло позволяват на светлината да достига до вътрешните помещения и същевременно липсва усещането, че си попаднал в аквариум. Всеки посетител на сградата ще се убеди, че иначе стандартните стъклени стени и врати тук изглеждат по неповторим начин. Като решение са използвани профилите с минимална видима част 27*25 mm CUBO. Интериорните врати от стъкло са с алуминиева каса и обков на DORMA. Парапетите, които също са по индивидуален дизайн на TDS, са изработени от Братя Градеви, като комбинация от прахово боядисана стомана и инокс. Вертикалните колонки са от сдвоени шини с 8 mm дебелина. Резултатът е ажурен парапет, който без да изглежда масивен е извънредно стабилен, без дори и намек за някакво „клатене“. Братя Градеви доставя и всички алуминиеви врати за мокрите помещения и вратите на аварийните изходи с „антипаник” брави. Парапетите на терасите са алуминиеви в RAL 7016.

„Заради датата на официалното откриване на сградата, на което бяха поканени важни гости, включително и пристигащи нарочно от Япония и Австрия, сроковете за приключване на работа по обекта бяха строго фиксирани и непроменими. Тъй като нашите продукти се монтират като част от финалните довършителни работи, времето за изпълнение беше силно редуцирано и само благодарение на голямата ни рутина и на пълната ни мобилизация беше възможно да сме готови близо седмица преди крайния срок“, допълват за работата си по проекта от фирмата.БРАТЯ ГРАДЕВИ

София 1000,