СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Austrotherm Фасадни профили. Неповторим облик за фасадата на Вашия дом

Austrotherm Фасадни профили. Неповторим облик за фасадата на Вашия дом

Фасадата е лицето на една сграда и отразява вкуса и ценностите на нейните обитатели. С декоративните фасадни профили тя може да се превърне в един истински уникат. Независимо дали става дума за ново строителство или за реставрация на стари сгради, Austrotherm Фасадни профили предлагат неограничени възможности за реализация, така че домът, в който живеем или сградата, в която работим, да се отличава от останалите и да приковава всички погледи.

Старите майстори са използвали различни похвати и материали, за да придадат характерен и уникален външен вид на сградите. Някога изработвана от камък, цименто-пясъчен разтвор или гипс, днес декорацията по фасадите може да стане много по-лесно с фасадните профили на Austrotherm. Те са значително по-икономични спрямо обичайните техники за изработка и с лекота превръщат всяка сграда в произведение на изкуството. Профилите са изработени от висококачествен, устойчив на натиск експандиран полистирен, покрит със специално, еластично защитно покритие, устойчиво на неблагоприятни атмосферни влияния и съвместимо със шпакловъчните смеси и екстериорните бои.

Разнообразни приложения
Фасадните профили могат да бъдат използвани за различни цели. С тях лесно и изгодно се реализират нетрадиционни форми във фасадното оформление на модерните сгради, придава се класическо излъчване в характерния старинен стил на новото строителство или се възстановяват стари сгради в автентичния им вид.

Ново строителство
Модерни или класически фасади

За разчупване външния вид на фасадите Austrotherm разполага с многобройни варианти на профили, които придават неповторима нотка на индивидуалност на всяка сграда:
- Профили за рамкиране на врати и прозорци
- Корнизи и обкантващи профили
- Орнаменти, капители
- Ключови камъни
- Профилни елементи за оформяне на рустикален ръб
- Декоративни елементи

Наред със стандартната производствена програма, по поръчка, могат да се изработят модерни профили, корнизи, фризове и други елементи по индивидуален проект. Така всеки може да задоволи своите естетически представи и да се гордее с една по-различна, открояваща се фасада.

Саниране на стари сгради
Успешно и изгодно възстановяване на автентичния облик

Austrotherm Фасадни профили са подходящи не само при ново строителство. Те могат да се използват успешно и при саниране на стари сгради с уникална архитектура, загубили своето очарование през годините. Някои от тези сгради са успели да запазят цялостта на декорацията си и могат да бъдат санирани по съвременните изисквания за енергийна ефективност без орнаментите да бъдат засегнати. За съжаление често пъти класическите фасади са силно засегнати от набезите на времето. Декоративните елементи са тежко увредени или напълно заличени, а възстановяването им в оригинал от пясъчник или камък е трудоемко и скъпо. В такива случаи не е необходимо да се прави компромис между красив външен вид и съвременен комфорт и функционалност. Автентичните фасади на сградите могат да се реставрират максимално точно с профилите на Austrotherm и така да възвърнат предишния си блясък и великолепие.АУСТРОТЕРМ БЪЛГАРИЯ

София 1532, Казичене, Индустриална зона
тел.:02/ 9746470, 9746461