СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Електрокари Jungheinrich за особено тежки дейности на закрито и открито

Електрокари Jungheinrich за особено тежки дейности на закрито и открито

Четири-опорните челни електро-високоповдигачи от S-линията на германския специалист в сферата на интралогистиката – Jungheinrich, са специално проектирани за работа на открито, при неравен терен и всякакви метеорологични условия, както и за работа със специални и тежки прикачни устройства.

Увеличеният от 500 на 600 mm център на тежестта при високоповдигачите от S-линията води до увеличение на остатъчната товароносимост, което, в комбинация с усиленото и повдигнато шаси, предлага най-добри условия за максимален товарооборот при екстремни условия. Освен това машините са оборудвани с кормилна ос за тежки приложения и с по-големи гуми, специално предназначени за външни операции. Енергийната ефективност и наличност е оптимизирана чрез технологичната концепция PureEnergy. Тази технология води до намаляване на разхода на енергия до 20%, като използва последно поколение екологична трифазна AC технология на Jungheinrich, като допълнително е усъвършенствана и координацията между двигателите с оригинален дизайн на Jungheinrich и техните електронни системи за контрол. Рекупериращата Jungheinrich ESS – Energy Save System подпомага тази ефективност, като възвръща и спестява енергия. Всичко това позволява за първи път машини от този клас да работят две смени с един заряд на батерията. SnapFit-технологията е унифициран метод за бърза и удобна смяна на батериите за всички високоповдигачи от 48 до 80 волта, която може да се комбинира със стандартен Jungheinrich стакер с ниска платформа, който да вдига батерията за лесна подмяна.

С типичното за Jungheinrich фокусиране в комфорта на работното място е проектирана и ергономията: интуитивно регулируемите елементи и удобства в кабината улесняват ежедневната работа на шофьора. Панорамната мачта, с изтеглени зад профилите й хидроцилиндри, позволява също така оптимална видимост.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини