СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Изпълнителни механизми и сензори от фирма Belimo

Изпълнителни механизми и сензори от фирма Belimo

Системните решения в областта на сградната автоматизация повишават комфорта, безопасността и прозрачността по отношение на регулираните параметри. Благодарение на по-добрата свързаност се постига оптимизация на работата на системите, което води до спестяване на енергия и материали, облекчаване работата на инсталаторите. Като водеща компания в областта на автоматизрането на отоплителни вентилационни и климатични системи, швейцарският производител Belimo актуализира цялостно продуктовата си гама, като прибави още повече комуникативни изпълнителни механизми и сензори.

MP BUS изпълнителните механизми и сензори от BELIMO спестяват разходи и енергия. Захранването и комуникацията се извършват общо по три проводника и се използва само един обикновен инсталационен кабел. Устойчива на външни смущения, без необходимост от шинни терминатори, тази мастер-слейв мрежа за ОВК позволява групирането на до 16 управляващи елемента и свързването им към по-високо ниво на управление. Близкото партньорство между Belimo и производители на DDC контролери дава решения с възможно най-високо качество. Belimo предлага и голямо разнообразие от изпълнителни механизми и сензори с вграден интерфейс за най-често използваните протоколи – Modbus, BACnet, LON и KNX. Това позволява директното, без необходимост от допълнителни устройства и без риск от грешки, свързване на клапи, вентили и сензори към цифровата система. Най-новите изпълнителни механизми и сензори на BELIMO комбинират в едно изделие два протокола - Modbus и BACnet. Всички комуникативни изпълнителни механизми на BELIMO позволяват свързването към тях на един или два полеви елемента (напр. сензори), като по този начин последните се цифровизират и се спестява от окабеляване и входно/изходни точки на контролера.

Последните години BELIMO зае своето място и между производителите на IoT изделия, създавайки изпълнителни механизми за клапи и вентили с възможност за облачна комуникация.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини