СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 6, 2018

Има повишено търсене на електроинсталации в жилищното строителство

Разговор с Александър Ангелов, Управител на Александър Електрик

Има повишено търсене на електроинсталации в жилищното строителство

Г-н Ангелов, бихте ли представили фирмата и услугите, които предлагате?
Здравейте, с удоволствие ще Ви разкажа с какво се занимаваме. Фирма Александър Електрик има основна дейност изграждане и поддръжка на електроинсталации. Разбира се, като допълващи услуги успяхме да се наложим и като специалисти в проектирането и изпълнението на мълниезащита, заземяване, видеонаблюдение, пожароизвестяване, автоматика, структурно окабеляване, BMS, озвучаване, домофонни и звънчеви инсталации, специфични осветления (на паметници на културата, по фасади на сгради, управление с контролери и различни системи като DALI) и др. Причината е, че ако една фирма има амбицията да изпълнява големи проекти, то това няма как да стане без останалите инсталации. Вече повече от 10 години сме на пазара и смея да твърдя, че сме една от сериозните и отговорни фирми. Основният ни приоритет е да успеем да отговорим на индивидуалните изисквания на клиентите ни, работим с мисъл за удобството и нуждите им. Винаги се стараем да бъдем гъвкави и отговорни към поставените задачи. Проектираме и изпълняваме според индивидуалните нужди на всяка сграда и се ръководим от принципите за максимална ефективност и рационални решения. Мотивираме се от предизвикателства и не правим компромиси с качеството на електрическите инсталации и проектите за електроизграждане и автоматизация. Това предполага абсолютна точност при избора на материалите, проектирането и реализирането на самата система. Затова твърдим, че сме мислеща компания. Може би тук е и моментът да благодаря на всичките ни клиенти и доставчици. Без тях няма как да съществуваме и да вървим напред. Гордея се с екипа си, и с това че всички се стараем и работим за общото си израстване.

Представете някои от завършените проекти от практиката Ви.
Вече можем да се похвалим с много проекти. Относно инсталациите, както разказах малко по-нагоре, големите проекти имат нужда от всички услуги, които предлагаме. Един от първите ни проекти беше „Полиграфия Офис Център”. Проектът беше изпълнен преди повече от 8 години. Там имахме задачата да изпълним цялото структурно окабеляване, да оживим всички инсталации (озвучаване, видеонаблюдение, BMS – който да синхронизира и управлява всички инсталации, автоматиката на климатичната инсталация, пожароизвестяването, оповестителната и евакуационна инсталации). Това беше един от първите по-големи проекти на дружеството, предвид все още малкия ни стаж към онзи момент. Вече имаме доста подобни проекти, но хубавото в нашата сфера е, че пазарът е доста динамичен и непрекъснато излизат нови автоматизирани решения и всеки, който не се съобразява с новостите, става неконкурентоспособен.

Бихте ли споделили и за текущи проекти, по които работите?
Относно текущите ни проекти, в момента има повишено търсене на електроинсталации в жилищното строителство. Повечето от текущите ни проекти са именно там. За конкретен проект мисля, че няма смисъл да споделям. В жилищното строителство инсталациите са сравнително прости. Там изграждаме електроинсталацията, изработваме и подвързваме таблата, изграждаме мълниезащитна и заземителна инсталации, окабеляваме за интернет и телевизия, доставяме и монтираме домофонна инсталация. Все по-често монтираме и контрол на достъпа, видеонаблюдение и охранителна инсталации.

Върху какво ще се фокусирате в бъдещата си работа?
Не съм човек, който обича да говори за бъдещето. Да, няма как да не се мисли за него и да не правим планове, за да можем да имаме адекватно поведение на пазара, но не обичам да говоря. Мога само да Ви кажа, че се стараем да обслужваме качествено клиентите си, че се опитваме непрекъснато да сме информирани и компетентни в решенията, които даваме. Фокусът на дружеството е насочен към повишаване мащаба на дейността, увеличаване пазарния ни дял, както и да концентрираме усилия в проектирането и инженеринга в нашата област.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини