СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 7, 2018

Продуктови решения от МАРИСАН в жилищна сграда Грийн Парк във Варна

Продуктови решения от МАРИСАН в жилищна сграда Грийн Парк във Варна

Устойчивото градоустройствено планиране и съзнателното строителство са именно това, което в най-голяма степен формира архитектурното внушение и духа на дадени райони или цели градове. Липсата на адекватно планиране обаче в редица случаи вещае не особено приятен краен резултат. Това често се сочи като основен проблем при морските ни курорти, където честа практика се явява изграждането на сгради в комбинации от множество различни цветове, архитектурни стилове и особености, изцяло контрастиращи със заобикалящата ги среда. Това е и един от факторите, които в най-голяма степен влияят върху изгледа и цялостното въздействие на въпросния участък.

Насочвайки поглед към морската ни столица обаче, няма как да не отбележим осезаемия прогрес в градоустройствените дейности и подобряването на градската среда – фактор, спомагащ за превръщането на Варна в особено приятно място, не само през летните месеци, но и през останалата част от годината. Един от новите знакови елементи в тази градска среда е и жилищната сграда „Грийн Парк“.

Изградена в пълна хармония със заобикалящата я среда, многофамилната жилищна сграда съчетава в себе си най-съвременните архитектурни тенденции и строителни технологии. Модернистичният дизайн, в комбинация с аристократичното архитектурно внушение, което сградата излъчва, се явяват перфектната симбиоза за един уникален проект. Финализиран в началото на 2017 г., проектът бързо се превръща в един от знаковите символи на жилищното строителство по черноморието.

Продуктовите и системни решения на МАРИСАН намират приложение във всяка една фаза от изграждането на многофамилната жилищна сграда. Тяхната широка функционалност и изпитана надеждност се явяват перфектната предпоставка за интегрирането им в „Грийн Парк“.

Фасада
За постигането на забележителната екстериорна визия на сградата, изпълнителите се доверяват на продуктови и системни решения от марката ТЕРМОФЛЕКС®. Така задачата за осигуряването на енергийната ефективност е поверена на интегрираната топлоизолационна система ТЕРМОФЛЕКС® CLASSIC. Красотата на финишното покритие на сградата се дължи на перфектното съчетание между паропропускливия грунд ТЕРМОФЛЕКС® COLOUR PRIMER и пастообразната силикон-модифицирана мазилка ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH. Благодарение на нейната значителна устойчивост на агресивни външни влияния и тежки атмосферни условия, съхранението на перфектната визия на фасадата е гарантирано за дълъг период от време.

Финалните щрихи в изтънчения аристократичен екстериор, от своя страна, са постигнати чрез интегрирането на архитектурни детайли и фасадни профили, произведени изцяло според изискванията на въпросния проект. Умелото съчетание на различни форми и декорации от EPS придава на сградата завършеност и усещане за уникалност.

Интериор
Уютният интериор на сградата се дължи на комбинацията от умерени цветови нюанси, хармонизиращи с усещането за лукс, придавано от избраните облицовъчни покрития. Умелото съчетание на керамични плочки, широко и малоформатни облицовъчни материали, върви ръка за ръка с дълготрайната стабилност и експлоатационна надеждност на положените покрития. Това се гарантира от избора на премиум продукти с екстремна еластичност и висока якост - ТЕРАФЛЕКС® GOLD и ТЕРАФЛЕКС® SUPER FLEX, влизащи в ролята на перфектния партньор при полагането на настилките.

Интериорното внушение на жилищната сграда се допълва от финия копринен цвят, постиган с помощта на интериорния латекс ТЕРАФЛЕКС® VISION.

Хидроизолационната защита е поверена на безкомпромисната ефективност на продуктите под марката ХИДРОЗОЛ®, начело с еластичната двукомпонентна мембрана ХИДРОЗОЛ® FLEX PRO 2-K.

Резултатът
Резултатът от комбинацията между изтънчен архитектурен стил и изпитани системни и продуктови решения е създаването на една емблематична жилищна сграда, изцяло хармонираща със заобикалящата я среда. Номинирана за различни отличия, сграда „Грийн Парк“ в гр. Варна се явява един ярък пример за функционално и естетически красиво строителство.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини