СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 7, 2018

Последно поколение термопомпи Hoval UltraSource®

Последно поколение термопомпи Hoval UltraSource®

През 1975 г. Hoval инсталира първата си термопомпа, а днес с над 40-годишен опит, компанията пусна своето последно поколение термопомпи UltraSource®. Проектирани специално за еднофамилни къщи, те са високоефективно решение за малки пространства и са изключително тихи - само 28 dB (A) на разстояние 3 метра.

С компактните си размери и малки изисквания за околно пространство, термопомпите UltraSource® са изключително лесни за монтаж. Те идват в домовете напълно готови за свързване и имат вградени множество компоненти, които пестят пространство и време за монтаж. В допълнение към високотехнологичните компоненти термопомпите са оборудвани с интелигентната контролна система TopTronic®E. Чрез плавно модулиране на мощността те произвеждат отоплителна и охладителна мощност, колкото е необходимо. Модулиращата термопомпа работи с максимална ефективност през цялата година, което спомага за намаляване на текущите разходи. Свързаността й с интернет е улеснение за клиента и възможност за контрол и наблюдение от разстояние. Допълнително предимство е следенето на прогнозата за времето 3 дни напред, което спомага за реализиране на допълнителни 7% икономии.

Ефективността, осигурена от термопомпата UltraSource®, е сред най-високите от този клас на пазара - SCOP 4.5 (35оС). Тайната се крие в сложната технология на Hoval, която през годините претърпя непрекъснато усъвършенстване. Вътрешните тела, освен че са изключително тихи – само 28 dB (A) на разстояние 3 метра - те са и с приятен и стилен дизайн. Вече не нужно да криете термопомпите в сутерена.

Комфортно отопление и охлаждане, постоянно количество топла вода и приятно проветрен дом, без прах, шум и алергии и всичко това, докато пестите енергия и опазвате околната среда със системните решения от Hoval: Термопомпи въздух-вода и вода-вода UltraSource®; Комфортна вентилация Homevent®; Слънчеви колектори UltraSol®; Обединени в обща контролна система TopTronic®E.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини