СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 7, 2018

Решения за отопление на дома от TESY

Решения за отопление на дома от TESY

На прага на зимата мнозина все още търсят най-доброто решение за отопление на своя дом. Пътят към уюта и комфорта у дома минава през правилния и информиран избор според целите, вида и качеството на уредите, които избираме, като на челни позиции в критериите са тяхната енергийна ефективност и иновативност. Има и множество фактори, които трябва да се вземат предвид: от вида и големината на помещението, разположението на жилището (среден или краен апартамент), през посоката, в която е ориентирано (север/юг или изток/запад) до конструкцията на сградата (панел, тухла или ЕПК). За радост на домакинството една от най-иновативните компании у нас – TESY, предлага отоплителни уреди, подходящи за всеки стил, вкус, бюджет и стандарт на живот.

През последните години конвекторите се превърнаха в най-предпочитаните уреди за създаването на топлина и домашен уют. Освен че са икономични и лесни за монтаж, конвекторите печелят симпатиите на клиентите с факта, че не променят качеството на въздуха и не го изсушават. Уредът затопля помещението, в което е монтиран, разчитайки на естественото движение на въздуха, дължащо се на неговото затопляне. Това движение се нарича конвекция, откъдето идва и името на продукта.

Едно от съществените преимущества на конвекторите е, че свободното движение на въздуха, който те създават, е много по-слабо или почти отсъства, в сравнение с въздушния поток при вентилаторните печки или при климатиците. Топлият въздух се издига нагоре, а хладният навлиза през отворите в долната част и се затопля, като за това се използва минимум енергия. И цялата тази енергия, консумирана от уреда, се превръща в топлина.

Голямото предимство на TESY е, че предлага на потребителите най-модерните технологични решения, имплементирани в топ моделите на компанията от сериите ConvEco и HeatEco. Такова решение е Cloud технологията, която прави възможно конвекторите да се управляват дистанционно през интернет от всяка точка на света при това по изключително лесен начин – през сайта или с помощта на мобилно устройство с интернет и инсталирано приложение tesyCloud. Практически обяснено – технологията позволява, независимо къде се намирате в момента, да включите своя отоплителен уред преди да се приберете вкъщи.

Хедлайнерите ConvEco и HeatEco са снабдени с всички екстри, разработени от TESY през годините, и отговарят на най-високите очаквания за енергийно ефективни уреди на европейските пазари.

ConvEco и HeatEco затоплят помещението доста по-бързо, безшумни са, имат надеждна система против замръзване и могат да се монтират в мокри помещения. Моделите на TESY притежават и специална решетка, позволяваща конвекция със скорост от 1.18м/сек. Дизайнът на тези електрически панелни конвектори гарантира оптимална конвекция благодарение на правилното съотношение между нагревател, обем на конвекторната кутия и пространство около нагревателя.

Всичко това предопределя, че правилният избор за отопление през зимата са именно конвекторите на TESY. А точният вариант за мощност спрямо площта на жилището и стаите, които ще се отопляват, може лесно да бъде направен благодарение на продуктовия съветник-калкулатор на официалната интернет страница на компанията.

Освен Cloud серията, TESY предлага и серия свободностоящи конвектори с механичен терморегулатор и възможност за използване в бани и влажни помещения.

Маслените радиатори са едни от най-ефективните битови електрически уреди за отопление. TESY предлага две продуктови серии – CC и CB. В зависимост от модела, с тях може да се отопляват помещения до 32 кв.м. Маслените радиатори серия CB имат голяма топлоотдаваща площ и осигуряват бързо затопляне на помещението. Този тип отоплителни уреди са подходящи за хора с респираторни проблеми и алергии към прах, тъй като не завихрят въздуха по време на работа. Уредите от серия CC имат безопасна повърхностна температура и са подходящ отоплителен уред за семейства с малки деца и домашни любимци. Моделите от СС серията имат иновативна Т-образна форма на реброто, осигуряваща допълнителна безопасност.

В случай че трябва да затоплите по-малка стая, може да заложите на вентилаторните печки, които идват в няколко варианта – подови, стенни или печки за баня. Важно е да знаете, че вентилаторните печки е добре да се използват като спомагателен отоплителен уред, но не и като основен.

Ако търсите повече естетика и мечтата за камина не ви напуска, в продуктовата гама на TESY ще откриете и стенна електрическа камина, с която ще превърнете дома си в най-уютното място на света.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини