СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XV, брой 7, 2018

Нова версия на BIM софтуера Vectorworks

Нова версия на BIM софтуера Vectorworks

Фокусът на Vectorworks 2019 е повишена ефективност, която да позволи на дизайнерите да работят по-бързо и да постигат повече. Vectorworks 2019 предлага множество подобрения в цялата гама от продукти на компанията – Architect, Landmark, Spotlight, Fundamentals и Designer, както и в BraceworksTM и Vision.

Новата версия включва иновации и функционалности, насочени към дизайнерите от архитектурната, ландшафтната, развлекателната индустрия и интериорния дизайн, които значително да подобрят 3D и BIM моделирането, 2D чертането, документацията, презентационните възможности.

„Както винаги, и при разработването на тази версия се вслушахме внимателно в това, което нашите клиенти имаха да ни кажат. Така достигнахме до основния ни акцент тази година – още по-добро качество и представяне на Vectorworks“, каза изпълнителният директор на компанията – Dr. Biplab Sarkar. „Ние взехме предвид кои са най-често следваните дизайн процеси от нашите потребители и имплементирахме редица нововъведения, с които да подобрим цялостното преживяване при работа с продуктите.“

Именно в духа на качество, ефективност и продуктивност са по-голямата част от подобренията във Vectorworks 2019. По този начин софтуерът представя необходимите инструменти на своите потребители, с които да преодолеят предизвикателствата в работата си и да реализират своята визия по-бързо и по-лесно. Интересно нововъведение е уникалната възможност BIM обектите да се показват с различно ниво на детайлност в зависимост от мащаба, което от своя страна води до по-изчистен процес по BIM моделиране.

Съвместната работа, основана на OpenBIM концепцията, също е подобрена благодарение на оптимизиран експорт на IFC данни. По този начин се позволява по-ефективен обмен на BIM модели с други професионалисти. Експертите от развлекателната индустрия получават повече свобода на действие с помощта на новата функция за анализ на окабеляването в модула Braceworks, която подпомага този иначе сложен процес. Едно от знаковите подобрения в новата версия е увеличената скорост на цялостното поведение на софтуера. Конкретно в приложението Vision е постигната до 7 пъти по-висока скорост на операциите. По-гладката работа на програмите позволява оптимизиране на дизайн процесите, като потребителите не губят време в изчакване.

Интеграциите с партньорски продукти също са подобрени. Например, интеграцията с AutoTurn online дава възможност за анализ на движението на различни превозни средства в завой. Това ще позволи на ландшафтните архитекти да планират по-добре маневрите при движението на превозни средства в своите проекти. Допълнително, новата функционалност Image Effects дава възможност да се коригират рендери и изображения във Vectorworks, без да се налага експорт на файлове към друг софтуер – Photoshop или Illustrator, например. По този начин продуктите на Vectorworks затвърждават позицията си на all-in-one решения, които позволяват на дизайнерите да реализират своите проекти – от идея до представяне пред клиент – в една програма.

“Vectorworks 2019 ще има видим ефект върху продуктивността, като ще позволи на дизайнерите да подобрят и улеснят ежедневните си дизайн процеси.“, каза Steve Johnson – вицепрезидент на Vectorworks, Inc. „Потребителите ще усетят ползите от новата версия в момента, в който отворят програмата и видят как файловете се зареждат до 4 пъти по-бързо. Подобренията във Vectorworks Graphic Module (модул за създаване на висококачествени интерактивни изображения) сега ще позволят по-ефективното използване на наличния хардуер и особено на централния и графичния процесор. Тези подобрения ще направят всички работни процеси много по-бързи.“

За повече информация можете да се обърнете към Немечек България, оторизиран дистрибутор на Vectorworks.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини