СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVI, брой 7, 2019

Новата версия на дизайн софтуера Vectorworks с премиера у нас

Новата версия на дизайн софтуера Vectorworks с премиера у нас

Половината от функционалностите в новата версия на Vectorworks – един от топ 3 софтуерите за дизайн и BIM в света, са разработени от български специалисти. Това бе обявено по време на премиерата на Vectorworks 2020 в София. От близо 20 години за него работи екип от над 50 софтуерни инженери на Немечек България. Vectorworks вече се използва от над 650 000 професионалисти от различни сфери от цял свят.

Близо 100 български архитекти и дизайнери се запознаха с новостите и подобренията, които предлага софтуерът, който бе демонстриран лично от главния изпълнителен директор на компанията Биплаб Саркар. Фокус в новата версия е използването на повече проектни данни, още по-голяма бързина и лекота на работа с него.

„Замислим ли се за бъдещето и от какво имат нужда нашите клиенти, една тенденция изниква в съзнанието ни отново и отново – използването на повече проектни данни. Затова заедно с българския екип сме се постарали да предложим интуитивен, бърз и лек начин за достъп и използване на тези масиви от информация.“, каза Саркар преди посещението си у нас.

Благодарение на тези нови възможности потребителите на Vectorworks 2020 са по-гъвкави и могат да правят промени в параметрите и данните, както и да ги визуализират, за да проверяват за несъответствия, да валидират работата си и контролират качеството на крайния продукт.

С помощта на Vectorworks и разработените от българския екип решения през годините са проектирани десетки емблематични сгради на легендарни архитекти в цял свят. Сред тях са футуристични шедьоври на Zaha Hadid Architects, най-високата жилищна сграда в Европейския съюз Zlota 44 във Варшава, запазената марка на екологичния дизайн Vancouver Convention Centre West в Канада, Hiroshi Senju Museum, създаден от носителя на Прицкер - Рюе Нишизава, летищата в Айндховен и Сингапур, пристанището в Антверпен и дори футболният стадион в Лозана.

“Със софтуера, създаден в България, работят огромни имена в световната архитектура, включително носители на наградата Прицкер. Това е признание както за нашите професионалисти, така и за бранша у нас като цяло.”, обяснява Георги Брашнаров, основател на Немечек България. “Вярвам, че в България също има много талантливи и прогресивни архитекти и дизайнери и ще се радвам в крак със световните тенденции нашите решения да помагат на все повече от тях.”, допълни той.

Извън архитектурата и ландшафтните проекти, най-мащабно е използването на Vectorworks в развлекателната индустрия. С помощта на разработения от българските специалисти софтуер се проектират декорите и осветлението в някои от най-хитовите холивудски блокбастъри. Сред тях са филми от поредицата за Джеймс Бонд, топ актуалните марвел заглавия – Пазители на Галактиката 2, Капитан Америка: Гражданска война, Ант-Мен, Железният човек, както и Генезис и Игрите на глада 2.

Същото решение се използва в постановки на Бродуей, сцени и осветлението на музикални фестивали и големи събития като Евровизия и концерти, включително на Bon Jovi у нас. На него вече разчитат и водещите компании в сектора в България.

Vectorworks, Inc. е водещ производител на дизайн и BIM софтуер, спечелил доверието на над 650 000 професионалисти от сферите на архитектурата, ландшафт проектирането и дизайна в развлекателната индустрия. Базирана в САЩ, Vectorworks, Inc. е част от Nemetschek Group. Научете повече как софтуерът на Vectorworks позволява на дизайнерите да променят света на сайта на Vectorworks.

Немечек България е една от първите самостоятелни софтуерни компании в България с 20 години опит в разработката на специализирани бизнес решения за организации от цял свят. В компанията работят близо 300 професионалисти с мисия да създават високотехнологични продукти, които улесняват работата и развиват бизнеса на различни организации.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо