СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 5, 2020

Атрактивен дизайн предлага новата система EW70 на ETEM

Атрактивен дизайн предлага новата система EW70 на ETEM

Алуминиевите системи дълго време оставаха на заден план при изпълнение на жилищни проекти заради по-високата цена на профилите, независимо от многото предимства и високото качеството на алуминиевите врати и прозорци. Затова екипът на ЕТЕМ разработи системата EW70 – практична система от ново поколение, която комбинира висока функционалност, модерна визия и атрактивна за своя клас цена. Нейните характеристики и дизайн отговорят най-точно на търсенето и специфичните нужди за жилищното строителство.

EW70 е система с висока енергийна ефективност, предназначена за прозорци с двойно и тройно остъкляване. При тестването си в Института ift Rosenheim, системата показа отлични резултати за въздухoпропускливост, водонепроницаемост, експлоатационна надеждност и устойчивост на ветрово натоварване. Техническите характеристики, които притежава EW70 на ETEM, относно своята въздухопропускливост са оценени от клас номер 4. Неговата водонепроницаемост е оценена с клас 9А, а устойчивостта му на ветрово натоварване е клас С4. При тестовете за топлопропускливост, продуктът показа резултати (Uf)≥1.4 W/(m2K).

Дизайнът на EW70 е съобразен с последните актуални тенденции на изчистени профили, без излишни допълнителни детайли. Същевременно модерните прави линии придават еднаква визия дори и при съчетаването на EW70 с други от системите на ЕТЕМ за врати или плъзгане. Разнообразието на профили от система EW70 я правят идеална за ползването при жилищно строителство, еднофамилни къщи или многофамилни жилищни домове, както и за търговски и промишлени проекти. Параметрите на системата и нейните технически възможности могат да отговорят и на най-предизвикателните размери и форми на позициите в сградите. Това прави EW70 най-добрият избор за изпълнение на смели и индивидуални проекти.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини