СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 5, 2020

Модерният офис комплекс Business Garden Office X

Модерният офис комплекс Business Garden Office X

Комплексът се съсътои от от 4 сгради. Фаза 1 от проекта се състои от изграждането на 2 сгради в имот с площ над 15 000 квадратни метра. Първата сграда е 11-етажна, клас А офис сграда с РЗП 22 700 квадратни метра и 3 подземни нива с паркинг за 360 автомобила. Втората е на 5 етажа с РЗП 4 000 квадратни метра и 2 подземни нива с паркинг за 80 автомобила. Тя е с индустриален облик, предназначена за споделени офиси. Работещите в целия комплекс ще имат възможността да се възползват от множеството екстри, които тя предлага, като еко бар и кафе, йога студио, възможност за провеждане на обучения, коктейли и други фирмени и частни събития. Сгради 1 и 2 ще бъдат въведени в експлоатация в края на 2021 година, а поетапно ще започне строителството и на сгради 3 и 4, които по график ще бъдат завършени до края на 2023 година.

Едно от значителните предимства на Business Garden Office X е стратегическото му местоположение. Намира се в квартал „Лозенец“, до Парадайс център, само на 100 метра от метростанция Витоша. Близостта на комплек­са до търговски обекти, паркове, детски градини и други допринася за това, локацията да се превърне в още по-атрактивна и предпочитана сред офис наемателите в София. В тази зона работната сила разполага с всички нужни удобства, които да гарантират възможно най-гъвкавото и удобно ползване на офисите.

Осигуряването на възможно най-безопасна и здравословна работна среда за наемателите е на дневен ред в Business Garden Office X и затова ще бъдат интегрирани иновативни системи и технологии.

Business Garden Office Х е проектиран от MBL Architects, a управлението на строителството е възложено на MBL.

Още за проекта може да научите от интервюто с Асен Лисев, Изпълнителен директор на MBL пред годишното издание за ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ на сп. СТРОИТЕЛИ.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини