СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 5, 2020

Иновация в сухото строителство от Festool

Иновация в сухото строителство от Festool

Новата машина за шлайфане на стени и тавани на Festool - шлайф с дълго рамо PLANEX, е с вградено LED осветление по цялата обиколка на работния плот. Светодиодният светлинен пръстен осигурява перфектно осветяване в 50-сантиметров радиус. Вече не е необходима инсталация и транспортиране на източници на светлина. Така се избягва необходимостта от последващо преработване на повърхностите.

Ново в тази машина е и ексцентричното шлайфдвижение. Първокласните повърхности могат да бъдат постигнати бързо, без грешки и драскотини. Машината се води леко и без усилие по стена или таван.

Шлайфът е с регулируемо засмукване, променлива работна дължина, както и с „умна“ Т-дръжка, която позволява по-голям обхват. Машината може да държи собствената си тежест при шлайфане на стени и тавани, освобождавайки тежестта от ръцете и гърба, особено при продължителна работа. В допълнение, PLANEX може да бъде индивидуално адаптиран към работната височина. Работната му дължина може да бъде удължена с до 2,1m, с помощта на две удължения. Машината е изключително интуитивна, лесна за използване и се прибира перфектно в новия Systainer3 XXL, за да се транспортира компактно, безопасно и сигурно.

При шлайфането на гипс и гипсокартон се отделят големи обеми опасен прах. В комбинация с мобилната прахосмукачка CTM 36 E AC PLANEX и шкурка GRANAT, Festool предлага координирана система, която осигурява перфектно качество на повърхността и здравословна работна среда с наличието на малко прах. Новият Festool PLANEX е оборудван с последно поколение безчетков EC мотор, гарантиращ дълъг експлоатационен живот, както и уникалната Festool all-inclusive гаранция.

PLANEX LHS 2 225 EQI се очаква през октомври 2020 г.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини