СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 5, 2020

LEADERS SUMMER ACADEMY се провежда за втора година в Габрово

LEADERS SUMMER ACADEMY се провежда за втора година в Габрово

Между 2-ри и 4-ти септември в Габрово ще се проведе второто издание на Leaders Summer Academy – първото по рода си събитие, насочено към ученици 10-12 клас и студенти I-ви курс с интерес към развитие в строителния сектор. Събитието ще събере 60 участници и ще ги срещне с 19 водещи компании в сектора. Мисията на организаторите от „Хобеликс“ е да мотивират младите хора в България в избора им на кариерен път, като ги срещнат с вдъхновяващи личности и създадат среда за развитие, подпомагаща тяхната бъдеща реализация.

В рамките на 60 часа, учениците и студентите ще бъдат част от интензивна програма от презентации и работилници, свързани с различни аспекти от строителството. Сутрините ще започват в 06:00 с тренировка с Лазар Радков, основател на Live to Lift и „Капачки за бъдеще“. Предвидена е и културна програма – участниците ще имат възможността да посетят постановката „Разпит“ със специалното участие на Веселин Плачков и Христо Мутафчиев. Тя ще бъде напълно безплатна и отворена за жителите на град Габрово.

Работилниците ще включват на първо място запознаване с безопасните условия на труд, изграждане на зидарии, направа на кофражи, монтаж и демонтаж на окачена фасада. На място ще бъде изградена и специална инсталация, рефлектираща върху настоящото дистанциране между хората, породено от пандемията от COVID-19. Младите участници ще научат и за строителството на мостове, реденето на паваж, полагането на изолации и изграждането на сградни инсталации.

Лятната академия се организира с подкрепата на Община Габрово, както и на много от строителните гимназии у нас. Организатор на събитието е „Хобеликс“ ООД, а компаниите-партньори са „Винербергер“, PERI, „БОКАЛ“, IDEA HOME, HALLEHAUS, „Микс-Констръкшън“, „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД, Semmelrock, FIBRAN, „ЮРОКОМ“, BOSCH, „Бултекс 99“, „Хидрострой“ АД, „УНИСТРОЙ“, „МСК“, Balkan Steel, VJF и „Евромаркет“. Инсталацията ще бъде изградена със съдействието на Титан „Златна Панега Цимент“ АД. Медийните партньори на Leaders Summer Academy е и сп. СТРОИТЕЛИ.

Прелисти броя

още в рубриката

Новини