СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 5, 2020

Налагаме качествени тухли и керемиди на пазара

Разговор с Евгени Ганчов, управител на Младост 17

Налагаме качествени тухли и керемиди на пазара

Уважаеми г-н Ганчов, бихте ли представил фирма Младост 17?
Здравейте, като за начало ще споделя, че ние сме сравнително млада компания, развиваща дейност от едва 2017 година. Успяхме да се наложим сравнително бързо на нашия пазар. Благодарение на неспиращото запознанство на пазара с продуктите ни, успяхме да си спечелим постоянни клиенти и добро име. Младост 17 ЕООД е официален представител на фирма Младост, която се намира в Сърбия. В началото беше много трудно да спечелим доверието на инвеститори и строители. На пазара се бе установил от дълги години наш пряк конкурент, но със стечение на времето и професионално отношение, ние също спечелихме голямо доверие в качеството на предлаганите продукти и услуги. Екипът ни не е голям, но се състои от млади и амбициозни професионалисти, което допринесе за нашия успех.

Бихте ли разказал малко по-подробно за част от продуктите, представляващи интерес за строителния пазар у нас?
Заводите на Младост, Сърбия се намират в райони, които са богати на първокачествена глина, която знаем, че е основен естествен минерал. Заради тези си качества, тухлите и керемидите на марката изпреварват с технически показатели много от конкурентите ни. Производството, излязло на пазара с марка Младост, притежава знака СЕ (Директива на ЕС за строителни продукти 89/106/ЕЕС), издаден от CIES на института в Стара Загора, България. Те са упълномощено тяло от страна на Европейския Съюз за тестване и верифициране на продукти по стандартите на ЕС. Компанията произвежда висококачествени продукти за съвременното строителство. При производството на тухлите и керемидите се извършва непрекъснат вътрешен контрол на качеството, което гарантира удовлетвореност в крайния резултат за инвеститорите.

Как една млада фирма като Младост 17, може да се развие за 3 години като един от лидерите на пазара?
Благодарение на дългогодишния опит и контакти в сферата на производството и дистрибуцията, както и на различни продукти за строителство, успях да изградя фирмата от кота 0. В началото, преди да започна каквато и да била дейност, бяха изготвени бизнес план и стратегия. Резултатът, от следване и прилагане на предварителната стратегия, постигна успех още през първите 12 месеца. Добрите професионални практики дадоха положителен ефект за налагането на марката. Удовлетворен съм от факта, че спечелих доверието на клиентите, както в мен, така и в екипа на Младост 17 ЕООД.

Ще бъде интересно да научим и за някои обекти, реализирани с предлаганите от компанията строителни материали.
Реализирали сме много обекти за периода от 2017г. до този момент, с които се гордеем, че нашите клиентите са доволни. Имаме добра дистрибуторска мрежа, която развихме и продължаваме да развиваме. Един от познатите обекти е на скоро номинираната за Сграда на годината за 2019г. RUHouse. Можем да се похвалим и с новата сграда на Университетска Болница "Пълмед" – Пловдив, тя също беше част от завършените ни проекти, както и Новият блок на УНСС в София.

Ако прогнозите за криза в строителния бранш се окажат верни, как смятате, че ще се отрази на бизнеса в страната?
Резултатът определено ще бъде неблагоприятен. Строителният сектор играе важна роля в икономиката ни не само на нас, като фирма, свързана със строителния бранш, но и на държавата. За нас лично, той е основният потребител на междинни продукти и услуги. Поради тази причина една такава криза в строителния сектор би довела до много фалити на малки и средни предприятия. Следва голяма пауза в развитието на дистрибуционните канали и голям спад в търсените и предлаганите услуги. В тази връзка се надяваме инвеститорските и строителни компании да изградят успешни анти кризисни планове и да не позволяват спиране на настоящите им и бъдещи проекти.

Прелисти броя

още в рубриката

Събития

Новини