СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Модернистични фасади и отличаващи се интериори с декоративни решетки, текстури и панели

Модернистични фасади и отличаващи се интериори с декоративни решетки, текстури и панели

StyroDesign предлага на българския пазар изцяло ново направление от декоративни решетки, текстури и панели. Решенията намират приложение за целите на интериорни и екстериорни проекти в частни домове (коридори, спални, кухни и бани), жилищни сгради (фоайета, общи части и фасади), хотелски комплекси (стаи, коридори, фоайета, рецепции, спа и релакс зони), търговски центрове (отделни обекти, ресторанти и заведения), офиси (за обособяване на споделени работни пространства или декориране на цялостното помещение) и др.

Решетки и преградни пана (приложение: вътрешно и външно)
Серията обхваща разнообразие от 27 различни модела, спомагащи за придаване на релеф и дълбочина на стените, отделяне и обособяване на помещенията, филтриране на слънчевата светлина, както и за всички цели на креативното декориране на интериори и екстериори.

Декоративните решетки и преградни пана могат да бъдат произведени във всеки нюанс от цветните диаграми: RAL, NCS и PANTONE както в мат, така и в гланц.

Те са предпочитано решение за пресъздаване на форми и текстури познати от традиционната, минималистична и авангардна декорация за оформяне на елегантни и специални пространства.

Облицовки и 2D панели (приложение: вътрешно)
Направлението включва 18 модела, предлагани в мат и гланц, способни да разчупят и най-обикновените стени в интериора, придавайки им красив и нетрадиционен релеф.

Декоративните облицовки и 2D панели са изработени от MDF материал и имат структура на дървесновлакнести плоскости със средна плътност. Благодарение на специалната методология на изработка на MDF материала (сухо пресоване при висока температура и налягане), декоративните елементи се характеризират с особена здравина и устойчивост.

3D панели (приложение: вътрешно и външно)
В направлението влизат над 20 уникални модела, всеки от които способен да задоволи строгите изисквания на различните архитектурни стилове.

Приложението им по фасадите или интериорите на сградите спомага за придаването на дълбочина, релеф и модерно излъчване дори и на най-обикновените и традиционни повърхности.

3D панелите могат да бъдат изработени в разнообразие от цветове и нюанси от диаграмите RAL, NCS и PANTONE в мат или гланц.

Декоративни текстури и касетирани тавани (приложение: вътрешно и външно)
Наред с чисто визуалните си предимства, от сериозна важност са и топло- и звукоизолационните свойства на декоративните текстури и касетирани тавани. Така, освен красивия облик на повърхностите, детайлите допринасят и с чисто функционални предимства.

Серията включва над 15 различни модела, всеки от които способен да допринесе с уникални и отличаващи се щрихи.

Предимствата на Duralmond полимера
Duralmond представлява композитен материал, комбинация на синтетични и растителни смоли с натрошени бадемови черупки. Така, вземайки растителен отпаден продукт, могат да се оформят изключително красиви биоразградими и рециклируеми дизайн елементи с висока екологична стойност.

Материалът притежава редица свойства, между които лека структура, звуко- и топлоизолационни качества, устойчивост на агресивни атмосферни условия, механична здравина, лесен монтаж и възможност за персонализирана изработка.

Устойчивостта на Duralmond материала на UV-лъчи, влага и агресивни влияния прави моделите идеален избор за декориране на фасади, бани и мокри помещения. Дета йлите не се влияят от променливи температури, валежи, механични частици и други агресори, типични за екстериорните повърхности. Декоративните елементи са устойчиви на триене, натиск, обезцветяване, възникване на петна и следи от контакт, типични за натоварените вътрешни пространства.

Duralmond решенията могат да бъдат произведени натурални (директно след изкарване от калъп и без финишен слой), обработени с бял грунд, матов или гланцов лак, с финишен слой, имитиращ дървен материал, метал и др. Те могат да се персонализират и във всеки нюанс от цветните диаграми RAL, NCS и PANTONE.

Duralmond елементите се характеризират и с адекватно поведение при условия на пожар, потвърдено с европейски сертификационни стойности CS2, d0.

По време на полимеризацията на материала, в него се образуват микропори, което придава на детайлите звукоизолационни и звукозаглушаващи свойства. Материалът притежава също така и много добри топлоизолационни качества.

Монтажът им е бърз, лесен и безпроблемен, а преобразяването на помещенията може да бъде извършено дори и от хоби ентусиастите. Декоративните решетки, текстури и панели не се нуждаят от допълнителна поддръжка освен периодичното забърсване от прах и наслоявания.



Реклама