СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Иновативни бързодвижещи врати тип хармоника от Hörmann

Иновативни бързодвижещи врати тип хармоника от Hörmann

Hörmann допълни асортимента си от индустриални врати с гъвкави бързо движещи се врати тип „хармоника“, чието платно, не се навива, а се сгъва. Отделните сегменти на платната са оборудвани със здрави профили за защита от вятър, изработени от поцинкована стомана. Имат високи скорости на отваряне и затваряне, като ускоряват работните процеси и минимизират загубите на топлина и теченията.

Бързо движещата се врата тип „хармоника“ модел F6010 е външна врата за отвори до 6 × 6m и температури от +5 до +40°С. Предлагани като опция прозорци в платното, осигуряват видимост и дневна светлина.

Като друг вариант се предлага модела F6010 Iso с подобрена топлоизолация. Тя се отваря със скорост до 1,0m/s, докато затварянето се извършва със скорост 0,5m/s. При това вградената в страничните части защитна светлинна решетка контролира областта на затваряне на платното до височина 2500mm.

Модел F14005 е подходяща за температури от +5 до +40 °С. Тя е проектирана за особено големи отвори за външни врати с ширина до 14м и височина до 10м. Въпреки тези размери при отваряне и затваряне вратите ускоряват до 0,5m/s. Също както моделите F 6010 и F 6010 Iso тя издържа на вятър до клас натоварване от вятър 3. Всичките три типа обаче се доставят също и с усилени профили за защита от вятър до клас натоварване от вятър 4. Моделът F4010 Cold е подходящ за всички зони на закрито, в областта на логистиката на дълбоко замразени стоки с температури до -30°С. Тройно изолираното платно, както и скоростта на отваряне от 1m/s и скоростта на затваряне от 0,5m/s, намаляват загубите на топлина. Подгряваните каси осигуряват перманентна готовност за експлоатация и гладък ход. Бързо движещата се врата тип „хармоника“ F4010 Cold се предлага с ширина до 4м и височина максимум 4,5м.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама