СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Силикал предлага подови покрития от реактивни ММА смоли за индустрията

Силикал предлага подови покрития от реактивни ММА смоли за индустрията

Само за час след нанасянето на последния слой подовото покритие е втвърдено и може да се подлага на механични и химически натоварвания. Подовите покрития от реактивни смоли се полагат бързо, напълно безопасни са и изключително издръжливи на всякакъв вид натоварвания.

Независимо дали става дума за ново подово покритие или саниране на съществуващо, подовите покрития на основата на реактивни смоли са атрактивна и издръжлива основа в най-различни области на търговията и индустрията, в шоуруми, медицински центрове, складови помещения, спортни съоръжения и редица други.

Приложението на ММА смолите винаги се предхожда от детайлна консултантска дейност и компетентни инженерни решения. Необходим е обстоен анализ на конкретния обект спрямо натоварванията и предназначението му. Само така може да се установи, коя система е най-подходяща в конкретния случай.

Изяснява се дали подовото покритие е подложено на специални натоварвания, като например движение на тежки машини, електрокари, химически въздействия на киселини, основи и други агресивни вещества. Издръжливи са на натиск до над 100 N/mm2. При вземане на решение е важно и наличието на екстремните температурни амплитуди или метеорологични влияния. Във всеки един отделен случай, Силикал дава компетентен отговор за всеки индивидуален проект.

Системите на Силикал са идеални за ново строителство, саниране и ремонтни работи. Освен че са устойчиви на киселини и основи, мазнини, масла, соли, те са безфугови, безпрахови, физиологически безвредни и лесни за поддръжка.

Втвърдяват се дори при температури до минус 10°C, тъй като не се влияят от температурни колебания. В различни степени могат да бъдат релефни или гладки – според желанието и необходимото предназначение. Устойчиви са на захабяване и могат да бъдат периодично освежавани.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама