СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Нова гама силикони и лепила с марката INDEX предлага ВАЛА ТРЕЙД

ИНДЕКС, испански производител на закрепващи елементи и системи, чрез своя представител в България, ВАЛА ТРЕЙД ЕООД, пуска на пазара две нови продуктови гами - MS лепила и силикони. Гамата MS лепила са полимерен хибрид, който комбинира устойчивостта и твърдостта на полиуретана с изолиращите и еластични характеристики на силикона и дава големи възможности за залепване и уплътняване, като лепилата са разделени в три групи, в зависимост от предназначението им.

MS-PR Професионално е химически неутрално и без миризма лепило, с отлични показатели, устойчиво и еластично. Сертифицирано е за употреба в хранително-вкусовата промишленост, като се предлага в четири цвята. То е бързо съхнещо, а свиването му по време на втърдяване е по-малко от 1%.

MS-TR Прозрачно е лепило, което не отделя никави вещества по време на съхнене. Приложимо е върху влажни повърхности, като се използва за максимална прозрачност и незабележимост на връзката.

Третият вид е MS-SF Супербързо, с моментално залепване към различни материали и висока устойчивост на последващо натоварване, еластично и гъвкаво. Приложимо е върху мокри повърхности.

И трите лепила могат да бъдат боядисвани и шлифовани, да се използват на открито и закрито, дори и при ниски температури. Устойчиви са на UV лъчи, като MS-TR и MS-SF са дори водоустойчиви след втвърдяване.

Гамата от силикони има разнообразие от цветове и възможности за употреба, с цел задоволяване нуждите на всеки потребител. Предлагат се в две групи – неутрални и ацетатни.

Неутралните силокони се делят на професионален, който се предлага в 5 цвята, и санитарен - в 2 цвята. Не отделят вещества по време на съхнене и не разяждат материали. Имат добри механични характеристики, еластичност и гъвкавост. Санитарният професионален силикон предотвратява образуването на плесен благодарение на специалната си формула.

От друга страна ацетатните силикони са универсален и санитарен универсален. Притежават същите характеристики като неутралните, но отделят оцетна киселина при втвърдяване.

Всички силикони са лесни за употреба, дълготрайни и устойчиви във времето. И двете нови групи са сертифицирани според EN:15651 и имат СЕ маркировка, следвайки философията на ИНДЕКС да предлага на пазара все повече сертифицирани продукти.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама