СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 6, 2020

Нов софтуер за съвместна дистанционна работа на архитекти, инженери и строители

Нов софтуер за съвместна дистанционна работа на архитекти, инженери и строители

Лесни за ползване, ефективни и сигурни възможности за съвместна дистанционна работа и комуникация в реално време между архитекти, инженери, строители и инвеститори предлага Bluebeam Revu 20 – обновената версия на едно от най-популярните софтуерни решения в строителната индустрия с над 1,9 млн. ползватели в 130 държави по света. Ъпдейтът, който от дни е достъпен и в България, е един от най-очакваните на пазара и заради допълнителните улеснения за специалистите от бранша в новите условия на COVID-19 пандемия.

“Работата по строителни проекти често изисква много участници да могат да оперират едновременно с една и съща информация в реално време, без да са на едно и също място. Ситуацията тази година усложни допълнително процеса и директната интеракция между хората. Затова сега обновената версия на Bluebeam Revu може да е още по-полезна, като повиши бързината и ефективността и намали риска от грешки и изтичане на информация.”, обясни Коста Върбанов, Продуктов мениджър в Немечек България – официален партньор и дистрибутор на Bluebeam за българския пазар.

Основно предимство на Bluebeam Revu 20 е, че софтуерът е разработен и създаден с мисъл за крайния потребител. Затова работата с него е лесна и интуитивна, без да изисква специални технологични умения. Документите, с които се оперира, са PDF и т.нар. 3D PDF. Те предоставят пълната необходима информация в детайл, като могат да се генерират спокойно от AutoCAD®, Revit®, SolidWorks®, Navisworks® и др. В същото време са леки и достъпни за използване от всички страни в процеса. Огромните масиви информация пък се съхраняват в облачно пространство, благодарение на решението Bluebeam Studio.

Освен за удобството и ефективността, възможността за работа в “облака” е ключова и за сигурността на информацията. Чрез Bluebeam Revu 20 са оптимизирани и подобрени процесите на сформиране на екипи по конкретни задачи в дигиталното пространство. Това съответно позволява прецизиране и контрол върху правата и достъпа на всеки един от участниците, което допълнително повишава защитата на данните и информацията.

Едно от отличителните предимства на програмата е широкият набор от инструменти, с които се работи върху PDF файловете. В Bluebeam Revu 20 той е допълнително обогатен, а намирането на най-подходящата функционалност е въпрос на секунди благодарение на новата търсачка.

Потребителите могат да нанасят редакции и коментари в документа под формата на текст, да ограждат и маркират, да добавят CAD символи, печати, да подчертават и др. Всички могат да проследят направените анотации по файловете и да генерират справки за максимално точна отчетност, да измерват безпроблемно стойности от различни PDF файлове и да експортират информация в Excel таблици.

Bluebeam Revu 20 позволява и по-бързо зареждане и по-лесна работа с тежки документи с много коментари и поредици от редакции. Всички тези подобрения са направени, за да могат потребителите да спазват крайните си срокове въпреки усложнената работна обстановка.

При необходимост работа може да се прехвърли от един компютър на друг със запазване на съществуващите настройки и без загуба на информация. Това се случва при съответния контрол и с проследяване, като е особено удобно в условия на релокиране или при дейности извън офиса. Допълнително предимство е, че технологията позволява и работа офлайн.РекламаПрелисти броя

още в рубриката

Новини

реклама