СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 7, 2020

Интегрирана бетонна защита от Ha-Be Betonchemie

Интегрирана бетонна защита от Ha-Be Betonchemie

Със своята серия DURAHIT® Crystal Ad Ха-Бе България ООД (Ha-Be Betonchemie GmbH) предлага интегрирана, кристализираща добавка за бетон, която да му осигури висока трайна водоплътност и защита през целия експлоатационен период на конструкцията. Освен това бетоновата смес придобива и хидрофобни свойства.

Серията е специално разработена за проекти с много високи изисквания за издръжливост и качество на бетонните смеси. Типичните области на приложение включват тунели и подземни конструкции, язовири, водоеми и пречиствателни станции, басейни, пристанища, изби и основи.

Интелигентната технология на DURAHIT® Crystal Ad постига силно изразен водоплътен ефект в целия обем на бетонната структура, като същевременно не повлиява негативно на неговата паропропускливост. При контакт с вода, продуктът изгражда нова кристална структура, която практически затваря и уплътнява пукнатини с размери до 0,4 мм и по този начин хидроизолира трайно бетонната конструкция. Освен това, хидрофобиращия ефект на продукта, предотвратява водното проникване и капилярната абсорбция.

Обезопасяването на технологичните прекъсвания при полагането на бетона става посредством бентонитова водонабъбваща лента DURAHIT® WBS816 по цялата дължина на прекъсването.

Предимствата при употребата на продуктите от серията DURAHIT® Crystal Ad: значително намалено проникване на вода, подобрена устойчивост на химикали, киселини и абразия, намален риск от корозия на стоманата и повишена издръжливост на бетона.

Добавките от серията DURAHIT® Crystal Ad се предлагат под формата на прах и са сертифицирани съгласно БДС EN 934-2. За по-лесно и точно дозиране при производството на бетон продукта се предлага и в течна форма.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо