СТРОИТЕЛИ - строителна техника, материали, технологии, инструментигодина XVII, брой 7, 2020

Повече възможности с леки преградни стени с плоскости Rigips Habito

Повече възможности с леки преградни стени с плоскости Rigips Habito

Saint-Gobain Rigips e лидер в производството и дистрибуцията на иновативни строителни продукти на гипсова основа по целия свят. Едно от водещите решения на компанията е Rigips Habito –плоскости от ново поколение за изграждане на всякакъв вид преградни стени, предстенни обшивки и тавани. Habito е коренно различен гипскартон.

Произведени по иновативна технология, плоскостите осигуряват много високи физикомеханични показатели – здравина, удароустойчивост, повърхностна якост, товароносимост, пожароустойчивост и високи нива на звукоизолация . Функционалността на Habito позволява окачването на тежки товари директно върху гипскартона, само с винтове за дърво, без да е необходимо специализирано оборудване или принадлежности. Винт за дърво с размер (5x50 mm) осигурява безопасно работно натоварване до 15 kg на точка. С тези плоскости има и специално разработени и сертифицирани преградни стени, които осигуряват клас защита срещу взлом до RC4. Те се използват все по често в банки, дата центрове и всички други места, на които е необходимо такова високо ниво на защита, като една от причините е в пъти по-лесният монтаж от стандартно използваните прегради за взлом.

Естеството на Habito позволява инвеститорът да развихри въображението си – той може не само да прикрепи всичко към стената само с помощта на отвертка и винт за дърво, но също така може да премества елементите, без да се притеснява, че ще повреди гипскартона.

„Здравината на стените Habito, отличните им звукоизолационни качества и възможността за окачване на товари с обикновени винтове за дърво, ги правят не просто алтернатива на стандартните системи за сухо строителство, а пълноценен заместител на масивните стени, при това с по-добри функционални характеристики“, споделя Калин Пенков, маркетинг мениджър в Saint-Gobain България.РекламаПрелисти броя

  • Прелисти този брой на списание СТРОИТЕЛИ

още в рубриката

Новини

реклама

  • Сдружение Топливо